top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Vad är Chiron och vad betyder den

Fråga: hej Tor och Hanna......... blev så nyfiken då jag läste ett av era horoskop och ni skrev om Chiron! För mig var det första gången jag hörde talas om Chiron och nu undrar jag om ni kan tipsa mig om det finns sidor på nätet eller kanske böcker eller annan information som förklarar mer om Chiron och hur man kan ta reda på hur Chiron påverkar just mitt horoskop. Kan man räkna ut i vilket tecken man har Chiron och i vilket hus m.m.? Är jag helt ute och cyklar nu? Chiron kanske inte räknas som de andra planeterna ?Kanske har Chiron ett generellt inflytande eller? Är också nyfiken på Ceres och "de andra" för mig nya asteroiderna?

"Ingrid"


Chiron är en planetpunkt som pratar om utlärande, och helande

Svar: Chiron är en planetoid som cirklar runt Solen i en väldigt elliptisk (oval) bana. Den har en omloppstid på drygt 52 år I en någorlunda modern upplaga av efemeriderna hittar du i vilket stjärntecken du har Chiron och den rör sig på precis samma sätt som de andra planeterna och man tolkar den på samma sätt. Chiron är en del av den femte planeten (den som fanns där asteroidbältet ligger nu - mellan Mars och Jupiter) och representerar delvis denna i horoskopet. Det gör också att Chiron har en mycket större betydelse i horoskopet än dess mycket lilla storlek ger vid handen. Chiron är en relativt ny punkt i horoskopet och det är därför du inte har haft lätt att hitta någon information om vad den betyder och påverkar. Vi (jag och Hanna) har dock gjort och utvärderat en tolkning som är så korrekt att vi använder den i våra horoskop. Både de vi gör för tidningar och de vi säljer.

Chiron räknas till de yttre planeterna och grundbetydelsen för planeten är i korthet:

Chiron styr över dina helande och omvårdande förmågor. Hur du tar hand om andra och hur du ser på andras behov av omsorg. Dessutom visar den hur stark din längtan efter högre kunskap är och hur den ser ut. Chiron ger ofta en vink om i vilket yrke vi kan tillföra mest till andra. I mytologin var Chiron en kentaur som var berömd för sin visdom och för sina kunskaper, inte minst i medicin. Han var lärare åt många av antikens hjältar, däribland Akilles, Jason och Herakles och är idag mest känd under sitt grekiska namn Cheiron.

145 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page