top of page

Änglakorten

kyle2020.jpg

Änglakort finns numera överallt där det finns specialkortlekar, och det finns nästan lika många varianter som det finns av tarotkorten.

En del använder korten för att spå med. Men den huvudsakliga användningen är inte att se in i framtiden. Änglakorten är bra på att ge stöd och uppmuntran. De hjälper oss att utveckla våra positiva egenskaper, de gör oss starkare och de ger oss tröst när livet är svårt.

Till skillnad från tarotleken så finns det inga specifika regler för hur en änglakortlek ska se ut. Den kan lika gärna ha 28 kort som 75. Den har inga bestämda sviter. I vår vanliga spelkortlek (som har utvecklats ur tarotleken) har vi spader (svärd), hjärter (bägare), ruter (mynt) och klöver (stavar), och när man spår har varje svit ett förutbestämt tema. Änglakorten följer helt enkelt inga fasta regler alls, kanske för att idén är så ny.

   Tarotlekens exakta ålder och ursprung är omdebatterade men vi vet med säkerhet att tarotkorten fanns 1451. Lenormandleken, världens näst mest populära spådomskortlek, vet vi bestämt har funnits sedan 1850-talet. Jämfört med det så har änglakorten precis börjat skolan.

Därmed inte sagt att änglakortleken självklart kommer att utvecklas till en fast form med ett bestämt antal kort som har bestämda betydelser. Kanske änglakortens charm ligger i att de är så personliga och oförutsägbara.

Min egen änglakortlek tycker om att prata om vad du som klient själv kan göra för att må så bra som möjligt. Kortleken fungerar som kanal för en ande som kallar sig Kyle, och han betonar alltid sambandet mellan fysisk och mental hälsa, och mellan hälsa och lycka. Det är enkelt uttryckt inte så lätt att må bra när man är sjuk, oavsett vilken del av en som är sjuk.

Det fungerar åt andra hållet också. Är man olycklig så blir man sjuk.

Vill du veta mer?

Om du vill ställa en fråga till Kyle kan du göra det här - bara kom ihåg att Kyle inte är särskilt bra på frågor som "Får vi huset sålt?" eller "Vad ska jag ha för tema på festen?". 

Bra saker att fråga om kan till exempel vara:

  • Vad skulle göra mig lyckligare?

  • Hur blir jag starkare?

  • Hur blir jag av med min ovana?

  • Vad skulle stärka vår relation?

  • Har jag en skyddsängel och kan jag få kontakt?

  • Har någon på Andra sidan något att säga mig?

  • Hur kommer jag vidare?

  • Vad borde jag göra?

Frågor om tro och filosofi tycker han också om.

bottom of page