top of page

Ditt Soltecken

Varför är egentligen Soltecknet så viktigt?

 

Solen är den stora livgivaren. Utan Solen skulle vår planet vara en öde, iskall klump. Det är också Solens position i horoskopet som talar om vilken årstid du fötts i, om din första tid på jorden var solig och ljus eller mörk och kall. Och det gör stor skillnad.

 

Ditt Soltecken - eller ditt stjärntecken, som man också säger - är grundplåten för din personlighet. Det avslöjar också vilka människor du trivs med, och vilka du helst inte umgås med.

 

 

VÄDUREN

(21/3-20/4)

 

Du är rakryggad, modig och fylld av energi. Du vill alltid gå i första ledet och du räds ingenting. Ditt tecken tillhör krigsguden Mars och det märks, för du drar dig aldrig för att gå in i en konflikt och du ser alltid faran i vitögat.

Heder är viktigt för dig, du är både laglydig och hederlig och det är viktigt för dig att du gör rätt för dig. Du är naturligtvis väldigt pålitlig också, vänder aldrig vänner ryggen och gör alltid ditt bästa för att slutföra en uppgift.

Din största svaghet är din oförmåga att kompromissa. Du är massor av saker, men inte flexibel, och som medlare är du inte särskilt begåvad.

 

Om du är född i den kardinala dekaden (21/3-30/3) är du utpräglat energisk och driven. Du trivs inte om du inte är på toppen eller i varje fall på väg mot den i full fart. Du är viljestark och väldigt fokuserad.

 

Om du är född i den fasta dekaden (31/3-9/4) är du bättre på att koppla av än andra Vädurar. Du är mycket charmig och har en majestätisk grace. Du är väldigt självsäker och har en liten tendens att sätta dig själv i centrum.

 

Om du är född i den rörliga dekaden (10-20/4) är du försedd med enorm vinnarinstinkt. Du vill alltid komma först och du älskar utmaningar. Du är väldigt ärlig, rentav taktlös ibland eftersom du verkligen menar vad du säger och säger vad du menar.

 

 

OXEN

(21/4-21/5)

 

Du är förnuftig, praktisk och ekonomisk. Du är väldigt jordnära och du är mycket förståndig. Du är också envis och svårövertalad. Ditt tecken tillhör Tellus - också känd som Gaia eller Erda - dvs vår egen planets ande. Du har också dina rötter långt nere i jorden. Du bevarar fasta värden och du vårdar allt i din miljö.

Du ägnar gärna tid åt att samla saker, allrahelst antikviteter, konst, frimärken eller gamla mynt. Du är också mycket intuitiv även om de flesta blandar ihop din intuition med ditt sunda förnuft.

Din största svaghet är din ovilja till förändring. Du strävar alltid tillbaka till det gamla och det riskerar bl a att göra dig fördomsfull.

 

Om du är född i den kardinala dekaden (21-30/4) är du ambitiös, konstruktiv och synnerligen praktisk. Du vill bygga något bestående och kanske satsar du på politiken eller på att bygga upp ett eget företag.

 

Om du är född i den fasta dekaden (1-10/5) är du en mycket stabil Oxe. Du är trygg och lugn, koncentrerad på det som är viktigt för dig och väldigt duglig på allting praktiskt. Du har sinne för allt odlande och all avel, samt för långsiktiga investeringar.

 

Om du är född i den rörliga dekaden (11-21/5) har du sinne för detaljer. Du har en begåvning för logik och du tycker om pussel, gåtor och korsord. Du är lite mer benägen att omvärdera dina åsikter än andra Oxar.

 

 

TVILLINGARNA

(22/5-21/6)

 

Du är flexibel, nyfiken och snabbtänkt. Din specialite är att komma överens med de flesta och att kunna anpassa dig själv till nästan vilken miljö som helst. Ditt tecken tillhör köpmännens och tjuvarnas gud, Merkurius. Du har mycket riktigt ett sinne för aktiehandel och snabba investeringar och du är också mycket bra på PR och media. Kommunikation är nyckelordet här, du trivs bland andra människor och du älskar resor och nöjesliv. Omväxling är det bästa du vet, tätt följt av trevligt sällskap.

Din största svaghet är din flyktighet. Dina intressen växlar så snabbt att du sällan hinner fördjupa dina kunskaper. Men allmänbildad är du.

 

Om du är född i den kardinala dekaden (22-31/5) har du ett stort intresse för främmande språk och troligen även för juridik. Du har en del konstnärsanlag och du är mer benägen att stå för dina åsikter än andra Tvillingar.

 

Om du är född i den fasta dekaden (1-10/6) är du bra på datorer, Internet och multimedia. Du är intresserad av ny teknik och du specialiserar dig troligtvis på olika former av kommunikation. Du har också ett utpräglat sinne för koreografi.

 

Om du är född i den rörliga dekaden (11-21/6) är du väldigt flexibel. Du vill se hela världen och du har ett mycket öppet sinne. Några fördomar har du inte och du är nyfiken på allt. Du har en fenomenal förmåga att uttrycka dig.

 

 

KRÄFTAN

(22/6-22/7)

 

Du är intuitiv, känslig och konstnärlig. Under den känsliga ytan finns dock en vilja av stål, och väldigt skarpa instinkter. Ditt tecken tillhör själva Månen och det är inte undra på att det finns ett skimmer av mystik runt dig. Du är outgrundlig som en katt, och precis som en katt njuter du väldigt mycket av tillvarons mera sensuella sidor - du älskar god mat, champagne och mjuka kuddar. Och precis som en katt är du tilldragande och charmfull, särskilt när du bestämmer dig för att sätta den sidan till.

Din största svaghet är din känslosamma läggning. Det är sällan du fattar beslut på praktisk grund, för dig kommer alltid kärleken till familjen och hemmet i första rummet.

 

Om du är född i den kardinala dekaden (22-30/6) är du driven. Det är viktigt för dig att göra något eget, utöva en konst eller driva ett företag. Du är mycket viljestark och dina kreativa sidor är utpräglade.

 

Om du är född i den fasta dekaden (1-10/6) har du en dragning åt det mystiska och andliga. Du har också ett utpräglat konstnärligt drag och du älskar musik. Du är raka motsatsen till materialistisk och bryr dig varken om ägodelar eller pengar.

 

Om du är född i den rörliga dekaden (11-22/6) har du en stark vårdande instinkt och du är troligen intresserad av medicin eller psykologi. Du är också filosofiskt lagd, eftertänksam och en smula tankspridd.

 

 

LEJONET

(23/7-23/8)

 

Du är karismatisk, optimistisk och generös. Din inställning till livet är att man skall ta för sig av det, lite som ett smörgåsbord. Ditt tecken tillhör själva Solen och det märks, för du sprider livsglädje omkring dig och du är storslagen på alla sätt. Inget annat tecken är så charmigt som Lejonets, och du besitter också en majestätisk värdighet. Du har förmågan att få den du umgås med att verkligen känna sig utvald. Du är dessutom mycket allmänbegåvad, så du lyckas för det mesta med det du tar dig för oavsett vad det är.

Din största svaghet är på sätt och vis att du tar dagen som den kommer. Din förmåga att vara nöjd och din lättja kan ligga dig i fatet så att du får svårt att komma någonstans.

 

Om du är född i den kardinala dekaden (23/7-2/8) är du lite mer driven än andra Lejon. Du har klara mål som du strävar mot och du använder dina medfödda ledaregenskaper mer strategiskt än övriga i ditt tecken.

 

Om du är född i den fasta dekaden (3-12/8) är du värdig men kanske inte direkt energisk. När du vill kan du åstadkomma det otroliga, men mesta tiden är du nöjd med att bara njuta av livet i största allmänhet. Du har enorm charm.

 

Om du är född i den rörliga dekaden (13-23/8) är du generös, ärlig och uppriktig. Du tycker om utmaningar och eftersom du älskar att vinna sportar du troligen. Du tycker också att långa resor är både spännande och givande.

 

 

JUNGFRUN

(24/8-23/9)

 

Du är intelligent, noggrann och ansvarskännande. Du är pålitligheten själv, särskilt på jobbet, och du har öga för detaljer. Att granska och kritisera saker är din specialite. Ditt tecken tillhör den lärda kentauren Chiron som enligt myten lärde upp många av historiens största hjältar (bl a Jason och Herakles, också känd som Herkules) och liksom Chiron har du ett säkert sinne för att lära ut och för att förmedla kunskap. Du har också en exakthet som är förklaringen till att så många stora skådespelare fötts just i Jungfruns tecken.

Din största svaghet är din självbehärskning. Visst är den också en tillgång, men den hämmar dig och hindrar dig ibland från att satsa på dina drömmar.

 

Om du är född i den kardinala dekaden (24/8-2/9) är du ambitiös och strävsam. Ditt mål är att komma upp dig i samhället. Du bryr dig också mycket om samhället i sig, särskilt bryr du dig om politiken, skatterna och rättssystemet.

 

Om du är född i den fasta dekaden (3-12/9) är du ekonomiskt sinnad och du lägger ner en hel del på att få ett hem du trivs med. Du tycker om rutiner och väljer helst ett arbete som inte innehåller särskilt många förändringar.

 

Om du är född i den rörliga dekaden (13-23/9) är du mycket intelligent och synnerligen logisk. Du plockar gärna ner tillvaron i dess minsta beståndsdelar och du är mycket klarsynt. Dock en smula för kritisk ibland kanske.

 

 

VÅGEN

(24/9-23/10)

 

Du är trevlig, vänlig och fridsam. Du avskyr konflikter och du är en boren diplomat som kan medla i nästan vilken situation som helst. Du har också ett medfött sinne för etik och rättvisa. Ditt tecken tillhör kärleksgudinnan Venus, något som förklarar din värme och din generösa läggning. Du trivs aldrig om inte även människorna runt dig trivs, och du strävar alltid efter harmoni, balans och jämlikhet. Trots att du som sagt avskyr konflikter är du alltid beredd att försvara den som är svagare.

Din största svaghet är din kompromissvilja, som ibland går så långt att det slutar med att du blir utnyttjad.

 

Om du tillhör den kardinala dekaden (24/9-3/10) är du engagerad i etik, moral och lag. Du är också en hjärtevarm människa som alltid har tid att lyssna på andras bekymmer. Du är dessutom mycket driven.

 

Om du tillhör den fasta dekaden (4-13/10) är du en sann idealist som alltid strävar efter att göra det rätta. Du har också en konstnärlig ådra, troligtvis författar du eller också vill du syssla med teater eller dans.

 

Om du tillhör den rörliga dekaden (14-23/10) är du sällskaplig, pratsam, språkbegåvad och lättlärd. Du är nyfiken på livet och du tycker om att festa, och att resa. Bäst trivs du mitt i vimlet.

 

 

SKORPIONEN

(24/10-22/11)

 

Du är tystlåten, passionerad och klok. Du tillhör det mest dramatiska tecknet i Zodiaken, ditt liv är intensivt och föränderligt. Du är hemlighetsfull och släpper inte folk inpå livet utan vidare och du kan också vara knivskarp när det gäller. Ditt tecken tillhör dödsguden Pluto och mycket riktigt har Skorpioner vanligen en stor medfödd förståelse för livets cykel - födelse, liv, död och återfödelse.

Det är inte alltid du följer regler givna av andra och ibland gör du ett omoraliskt intryck. Men saker du själv tror på sviker du aldrig och du är obrottsligt lojal när du väl tycker att du är skyldig någon din lojalitet.

Din största svaghet är din förkärlek för dramatiska utspel. Ibland får det dig att kasta allt vad sunt förnuft heter överbord.

 

Om du är född i den kardinala dekaden (24/10-2/11) är du driven och viljestark, du har personliga mål som du satsar allt på att uppnå. Du är också mycket intuitiv och det förvånar inte om du har magiska förmågor.

 

Om du är född i den fasta dekaden (3-12/11) är du urtypen för en Skorpion. Dina känslor är oerhört intensiva men för det mesta håller du dem för dig själv, du kan t o m göra ett kyligt intryck. Du är konstnärligt begåvad i hög grad, och musikalisk.

 

Om du är född i den rörliga dekaden (13-22/11) är du filosofiskt lagd och du kan ha en dragning åt religion och andlighet, eller vetenskaplig forskning. Du är mycket fantasifull och originell.

 

 

SKYTTEN

(23/11-21/12)

 

Du är uppriktig, frihetsälskande och förtjust i utmaningar. För dig är inte det viktiga att deltaga, utan att vinna. Ditt tecken tillhör den stora guden Jupiter, vars signum är utveckling och utökning. Mycket riktigt lägger du ner mycket tid på din självutveckling och du söker ständigt vidga dina horisonter. Långa resor kan mycket väl höra till dina favoritnöjen, likaså studier av alla slag.

Du är känd för din raka stil och din oräddhet. Förtryck tål du inte, och du säger alltid vad du menar precis som du menar vad du säger. Du ställer också alltid upp för dina vänner.

Din största svaghet är din taktlöshet, som ibland ger dig ovänner. Du inser helt enkelt inte alltid när det är klokt att sluta vara uppriktig.

 

Om du är född i den kardinala dekaden (23/11-1/12) är du ambitiös. Du har storslagna mål och du satsar medvetet för att nå dem. Du är också bra på att leda andra, och du kan komma långt om du sportar.

 

Om du är född i den fasta dekaden (2-11/12) är du lite mindre inställd på att vinna än andra Skyttar. För dig räcker det att du har gjort ditt bästa. Du är också mycket charmig, känd för att vara naturlig och entusiastisk.

 

Om du är född i den rörliga dekaden (12-21/12) är du alltid på jakt efter en ny utmaning eller något nytt att pröva. Antingen du sportar eller reser över hela världen, omväxling och nyheter är för dig en nödvändighet.

 

 

STENBOCKEN

(22/12-20/1)

 

Du är kraftfull, målmedveten och praktisk. Ditt tecken bygger och konstruerar saker hela tiden. Du är ambitiös och alltid på väg uppåt, och du har en medfödd begåvning för att leda andra. Ditt tecken tillhör tidens gud Saturnus som uppmuntrar till insamlande av kunskap och till alla sorters långsiktiga verk. Saturnus är också lite av en traditionalist och själv har du troligen konservativa värderingar.

Du ser dig själv som en viktig kugge i samhällsmaskineriet. Och ju viktigare kugge du lyckas bli, desto bättre mår du. Du tycker om regler och rutiner.

Din största svaghet är att du har svårt att släppa fram dina känslor. Du avskyr att bli sårad och döljer därför ofta dina känslor under ett hårt skal.

 

Om du är född i den kardinala dekaden (22-31/12) är du så ambitiös att andra kan uppfatta dig som en streber. Du är aldrig nöjd om du inte uppnår perfekta resultat och du driver alla i din omgivning hårt, inte bara dig själv.

 

Om du är född i den fasta dekaden (1-10/1) är du väldigt ekonomisk. Kanske är du rentav lite väl förtjust i pengar och prylar. Du är lite av en samlartyp. Du är också väldigt sansad och förnuftig.

 

Om du är född i den rörliga dekaden (11-20/1) är du petnoga med allt du gör, men så lyckas du också med väldigt mycket. Slarv är det värsta du vet. Men du lyssnar mycket mer på andra än övriga Stenbockar gör.

 

 

VATTUMANNEN

(21/1-18/2)

 

Du är originell, intelligent och intellektuell. En del skulle nog kalla dig orealistisk men egentligen är det bara frågan om att du har ett vidare perspektiv än de flesta. Du tycker om att studera och du har talang för avancerade studier och för modern teknik. Abstrakt tänkande är din stora styrka. Ditt tecken tillhör himlavalvets gud Uranus så det är inte konstigt om du dras till det vidsträckta. Du är okonventionell och du har väldigt svårt för att acceptera fördomar och allt vad gruppmentalitet heter. Du är en sann idealist och troligen humanist.

Din största svaghet är din oförmåga att sätta dig själv främst. Du har svårt att sätta gränser och svårt att säga nej.

 

Om du är född i den kardinala dekaden (21-29/1) är du mycket moraliskt medveten. Du är politiskt engagerad eller arbetar med antingen juridik eller utbildning. Du har en talang för det skrivna språket och ett sinne för skönhet.

 

Om du är född i den fasta dekaden (30/1-8/2) är du en utpräglat intellektuell individ med idéer långt före din tid. Du är så pass okonventionell att du skrämmer de människor som motsätter sig förändringar och nya tider.

 

Om du är född i den rörliga dekaden (9-18/2) är du sällskaplig och vänlig med många olika intressen och en stor förmåga att kommunicera, särskilt i form av talat språk. Ditt öppna sinne och din vilja att glädja andra gör ibland att du blir utnyttjad.

 

 

FISKARNA

(19/2-20/3)

 

Du är tankfull, visionär och filosofisk. Många nya tankar har fötts just i Fiskarnas tecken. Du har också en mycket stark omvårdande instinkt och du är mjuk, godhjärtad och hänsynsfull. Ditt tecken tillhör havsguden Neptunus som också är drömmarnas och just visionernas gud (en gång i tiden var resor över fjärran hav det mest visionära som fanns i människolivet). Vissa Fiskar ägnar sig åt konst eller musik, andra åt naturvetenskap eller medicin. Resultatet blir ofta något alldeles nytt.

Din största svaghet är din offervilja. Både du och ditt arbete hamnar ofta i skuggan av hänsyn som du tycker att du bara måste ta. Du sätter alltid någon annan främst.

 

Om du är född i den kardinala dekaden (19-29/2) är du intuitiv och känslig. Du sätter familjen i första rummet och du är också mycket rädd om ditt mycket personligt inredda hem. Du är känd för din goda smak.

 

Om du är född i den fasta dekaden (1-10/3) har du en större dragning åt det religiösa och mystiska hållet. Du älskar också musik och du har ett passionerat drag som sannolikt inte syns på ytan.

 

Om du är född i den rörliga dekaden (11-20/3) är du svårdefinierad. Din tanke är väldigt fri och andra har förmodligen lite svårt att förstå sig på dig. Det är inget att förvåna sig över om du gör en epokgörande upptäckt eller två.

bottom of page