top of page
ToH right 005.png
Tor och Hanna

Stjärnprinsen - teckens romanshjälte

Årshjul.JPG

Alla tecken har romantiska sidor, vi samlar dem i samma heta förpackning.

När man letar efter en partner vill man ha betydligt mer än bara yta och ibland är det de små personliga avigsidorna som är de som man faller hårdast för.

Men

I varje stjärntecken finns det en inneboende "prins Charming" en romanshjälte att förälska sig i, reta sig på eller se upp till beroende på vad man söker och vilket tecken man tillhör.

Här hittar du alla stjärnteckens inre vita riddare och de drag som gör just honom oemotståndlig eller möjligen outhärdlig.

Image by Steve Halama

VÄDUREN:

 

   Han är en hjälte. Stark, modig, ärlig, en sann hedersman. Om du söker efter en beskyddare, någon som du kan känna dig liten och värnlös hos, då är Väduren rätt val. Han tvekar inte att försvara sitt hjärtas dam i alla lägen. Han upphör heller aldrig att uppskatta dig och locka fram dina allra vackraste sidor. Ofta har han en poet dold inom sig, så om du uppmuntrar honom lite försiktigt kan du så småningom få många vackra kärleksdikter av honom. 


   Så fångar du honom: Han tycker om att beskydda, så om du är söt och hjälplös är det lätt hänt att han faller. Sök gärna tröst hos honom. Låt honom känna att du verkligen behöver honom för att känna dig trygg.


   Baksidor: Han kan dyrka dig, men ha svårt att respektera att du ibland klarar dig själv alldeles utmärkt. Det är lätt hänt att han vill bestämma över dig eftersom han tror att du behöver någon som håller en hand över dig hela tiden.

Image by Neil Thomas

OXEN:

 

   Han är en klippa. Lugn, trygg, stabil. Han passar dig som förknippar romantik med ett lyckligt hem, familj, vackra möbler, stilla stunder i varm gemenskap. Han vill gärna hålla gamla värden högt: Kärnfamiljen, trohet, gemensamt bo. Han vill älska dig för resten av sitt liv och kommer att vara den lyckligaste mannen på jorden tillsammans med dig. Hans varma famn kan du alltid krypa in i. Han blir bara lugnare och starkare med åren.


   Så fångar du honom: Han söker någon som delar hans värderingar, någon som är seriös, godhjärtad och varm. Han letar efter en kvinna han kan trivas med. Han är också svag för romantiska kläder och god mat.


   Baksidor: Han är som sagt ingen äventyrare. En del kan tycka att han verkar tråkig och traditionell, och du kan inte räkna med att han ändrar sig när han väl skaffat sig en åsikt. Om du inte tycker om honom som han är, är han fel val.

Image by Fabrizio Conti

TVILLINGARNA:

 

   Han är en äventyrare. Obotligt nyfiken, humoristisk, impulsiv. Vill du se nya platser och pröva nya saker är han helt rätt. Det kan vara svårt att väcka hans innersta känslor, men lyckas du är det väl värt det och varar för evigt. Och på vägen dit är han gärna romantisk. Gondolfärder i Venedig, kärlek under öppen himmel, nattlig ritt på en eldig arab genom öknen - allting sådant vill din Tvilling uppleva tillsammans med dig. Han har livet igenom ett öppet sinne.


   Så fångar du honom: Han är svag för det mystiska och romantiskt kvinnliga. Vackra smycken, svepande kjolar, spetsar och mjuka tyger. På så sätt lockar du fram mer ur honom än bara en flirtig kamrat.


   Baksidor: Han är lätt att förälska sig i och vice versa, men det är ett konststycke att väcka sann kärlek hos honom. Och inte ens när du lyckas kan du räkna med att han är nöjd med stillsam vardag. Inget för dig som längtar efter lugn och ro.

Image by SwapnIl Dwivedi

KRÄFTAN:

 

   Han är en konstnär. Känslig, ömsint och kärleksfull. Med honom kan du uppleva den stora passionen, den brinnande kärleken som förtär allting annat. Med honom kan du uppleva att allting annat kvittar. Att allt som spelar någon roll är er kärlek, närheten er emellan och ert erotiska samspel. Han låter dig också gärna vara hans musa, hans inspiration i det konstnärliga skapandet. Uppmuntran och respekt hjälper honom att utvecklas.


   Så fångar du honom: Han söker alltid efter någon som förstår honom och orkar bära hans djupa och kraftfulla känslor. Någon som alltid finns där som stöd, någon som älskar honom också när han vrålar eller gråter.


   Baksidor: Han är en krävande människa att leva med. Ju mer han ut-vecklar sina romantiska och konstnärliga drag, desto mer påfrestande kan han också bli. Han är svartsjuk, lider av habegär och kan vara oer-hört misstänksam.

Image by Marie Bellando-Mitjans

LEJONET:

 

   Han är den sanne riddaren. Faller han på allvar för dig så dyrkar han dig. Annars är han den som charmar och ger komplimanger, och behåller ett vackert minne när han övergett dig. Men blir det allvar, då älskar han dig djupt och klart, han förmår älska sidor av dig själv som du själv inte ens gillar och han tröttnar aldrig. Som tillfällig historia är han en skicklig beundrare som gärna bjuder på en fin middag och ger dig långstjälkade rosor.


   Så fångar du honom: Väcker du hans intresse börjar han jaga dig. Lejon älskar jakten, ibland mer än resultatet av den. Spela inte svår-fångad, det genomskådar han alltid och han uppskattar det bara om det är äkta - annars är det bättre att vara framåt och ärlig.


   Baksidor: Han är inte lätt att hålla kvar. Vanligen är han den bästa kavaljer man kan tänka sig, men rätt vad det är vandrar han vidare. Inte sällan tar han med sig ens hjärta när han går.

Image by André Noboa

JUNGFRUN:

 

   Han är en mystisk man. Kan verka stel och tråkig eller bara kall, men det beror på att han stänger in enorma passioner i sitt inre. Kan du få honom att släppa fram denna brand ur sitt inre är han mer eldig än någon annan. Ibland över gränsen för det uthärdliga - väcker du dessa sidor vill han gifta sig med dig, leva med dig för evigt, ge dig allt du pekar på om det så skulle vara hans eget huvud på ett fat. I gengäld släpper han dig aldrig.


   Så fångar du honom: Det kräver fingertoppskänsla. Han faller ofta för en sexig attityd, men samtidigt har han lite svårt för den och han kan om det oturar sig tappa respekten för dig om han tycker att du är "lättfotad" eller utmanande.


   Baksidor: Han är tidsödande. Det kan ta åratal innan han "vaknar". Och när han gör det är han visserligen oerhört trofast och uppskattande, men han är också brinnande svartsjuk och kräver 100% av din kärlek.

Image by Donovan Reeves

VÅGEN:

 

   Han är en revolutionär. Han utkämpar en ständig kamp mot orättvisor och förtryck och han behöver en kvinna att älska, en han kan hämta kraft hos. Han passar dig som verkligen vill att tu skall bli ett. Hela sitt hjärta och hela sin vänskap ger han dig, och sin obrottsliga lojalitet. Han finner inga fel hos dig - utom möjligen svaghet, han kräver att du står för det du tycker och är sanningsenlig. Men annars älskar han dig till det yttre och inre från topp till tå.


   Så fångar du honom: Dela hans övertygelse. Men hyckla inte, det finns inget han avskyr så mycket som oärlighet och människor som inte lever som de lär. Säg i så fall hellre emot honom, hellre "fel" åsikt än låtsad åsikt.


   Baksidor: Han kanske inte är så mycket för den skira romantiken, det hinns inte med så mycket uppvaktning och ömma ord mitt i den strid som utgör hans liv. Och han kan vara rena predikaren i moralfrågor.

Image by Julius Drost

SKORPIONEN:

 

   Han är en trollkarl, en magiker, en mörk främling, kanske rentav demonisk. Han har massor av mörka drifter som han dessutom gärna lever ut. Han är passionerad när han vill, men kan också vara kyligt behärskad och manipulativ. Älskar han dig inte är han bara en skicklig älskare (när han ids ta hänsyn), men när han älskar dig finns den ingen som överträffar honom i lojalitet och generositet. Han öser både kärlek och diamanter över dig.


   Så fångar du honom: Ha tålamod. Försök se igenom hans choser utan att komma med pekpinnar. Var både vän och åtråvärd kvinna, så fast-nar han - även om det kan ta tid. Räkna med att han satsar hårt på att göra dig svartsjuk.


   Baksidor: Han tycker inte om att begränsa sig och sätter alltid sig själv i främsta rummet (UTOM när han är riktigt, på allvar, kär). Han är krävande och ofta lögnaktig. Han har också en enorm sexuell aptit - om nu det är ett plus eller minus kan diskuteras.

Image by Harley-Davidson

SKYTTEN:

 

   Han är en äkta bohem. Sällan stannar han länge på samma plats, han vill se världen, och uppleva den med alla sina sinnen. Han är inte rädd för något - utom möjligen för att binda sig. Med honom får du uppleva friheten, en total brist på hämningar och konventioner. Inget är förbjudet eller omöjligt. Han kan mycket väl vara pank ena dagen och ge dig en dyrbar diamantring nästa. Han är komplicerad och kan både dyrka dig och svika dig i samma veva.


   Så fångar du honom: Så fort du försöker behålla honom riskerar du att han sliter sig lös och försvinner. Det kräver tålamod att väcka hans kärlek. Att förföra honom för stunden är dock lätt, han är mycket svag för romantiska, kvinnliga detaljer.


   Baksidor: Han säger sitt hjärtas mening och kan därför vara knepig att visa upp för hans (förhoppningsvis) blivande svärföräldrar. Och så är han så förbålt svårfångad, har du otur vaknar du övergiven en morgon.

Image by Adeolu Eletu

STENBOCKEN:

 

   Han är en man med makt och ambitioner. Han är kraftfull och han vet om det. Inget får stå ivägen för honom, och han är helt skrupelfri när det gäller att nå dit han vill. Hans kärlek är brinnande och het men är svår att locka fram, han föredrar ofta att behärska sig. Och när han älskar är han din, bara din - men vill också vara den som äger dig och kan vara ohyggligt svartsjuk.


   Så fångar du honom: Om du inte har turen att vara "ett lämpligt parti" för honom måste du satsa på att vara oemotståndlig. Bästa sättet är att helt enkelt stå ut med hans sämre sidor längre än andra, samtidigt som du tydligt visar att du är din egen, inte hans.


   Baksidor: Han kommer alltid att vara en mycket upptagen man. Vad det nu är han styr över kommer att ta upp mycket av hans tid och han kommer ofta att vara mycket trött när han till sist låter dig ta hand om honom.

Image by David Iskander

VATTUMANNEN:

 

   Han är en poetisk drömmare, en trubadur. Han söker den högsta kär-leken och vill dyrka dig med hjärta och själ. Han vill uppnå en total gemenskap med dig till kropp och själ och kommer därför att vara intresserad både av dig som människa och av din njutning på det erotiska planet. Han är den sorten som verklige menar det när han säger att han skulle trivas på en öde ö med dig. Han passar dig som verkligen älskar romantik.


   Så fångar du honom: Var så romantisk du bara kan. Han faller för söta underkläder, skira sommarhattar, mjuka skratt och rodnande kinder. Han är vanlige  också intellektuell och uppskattar att du delar eller i varje fall förstår hans intressen.
   Baksidor: Han är ingen vidare realist. Räkna med att du får bära alla praktiska bördor i ert gemensamma liv, han kan inte betala räkningar i tid och knappt byta en propp. Han far också mycket illa av alla öppna konflikter, tål inte höjda röster eller hårda ord.

Image by Marcelo Magalhaes

FISKARNA:

 

   Han är en mjuk och ömsint tänkare. Tankspridd och glömsk visserligen, men försedd med ett stort hjärta av guld. Hans tröstande famn finns alltid där för dig, även om du kanske måste fråga efter den - han är inte alltid så lyhörd om han har tankarna på annat. Han passar dig som behöver värme, ömhet och förståelse. Du måste dock ha tålamod med hans förmåga att gräva ner sig i tankar och arbete, ofta något forskningsprojekt, politik eller filosofiska frågor.


   Så fångar du honom: Ofta genom tålamod och ren omtanke. Han behöver någon som pysslar om honom. Extra lätt går det om du delar hans livs passion. Han är också svag för kvinnliga former och mjuka, varma ting.


   Baksidor: Han kan vara enormt frånvarande under långa perioder. Visst är han romantisk, men både romantiken och passionen kan få stå tillbaka när han är mitt i andra saker. Det kan komma dagar då han inte minns ditt förnamn - för att inte tala om er bröllopsdag.

bottom of page