top of page
ToH right 005.png
Tor och Hanna

ANDLIGT och SJÄLSLIGT

Runt oss finns krafter vi inte alltid kan se eller förklara. De flesta av oss har sett, hört eller märkt fenomen som ligger bortom det naturlagar och slumpen kan förklara. Det kan vara att vi blir förvarnade om olyckor, hjälpta genom svårigheter, får tröst och stöd i sorg och motgång eller klarar oss med skråmor där vi borde fått skador.

Kunskap, texter och vägledning om hur du kommer i kontakt med dessa krafter, hur de fungerar och vilka de är samt hur du får ett starkare band till ljuset som finns inom dig själv hittar du här.

Image by Brian Taylor

Järtecken

Förvarningar och hjälp från ovan

Har du någonsin blivit lite skrämd av något som gjort dig så vaksam att du undvik en riktig olycka eller fått en underlig känsla och bytt planer vilket sparade dig tid och bekymmer? Det kan ha varit ett järtecken, omen eller varsel. Läs mer om dessa mycket hjälpsamma fenomen. 

joshua-earle-9idqIGrLuTE-unsplash_edited

Den fria viljan

gör oss mänskliga och ansvariga för våra handligar

Den fria viljan är grunden för vad som gör oss till människor enligt de flesta religioner och filosofier. Den sätter också reglerna för vad andliga hjälpare får göra. För oavsett hur mycket de än vill göra för oss får de aldrig agera så att de tar ifrån oss möjligheten att välja väg. Läs mer om den fria viljan här.

Ängel.JPG

Skyddsänglar och hjälpare

Det finns många makter som håller ögonen på oss

och flera av dem fuskar en del med vad de får och inte får göra enligt reglerna som den fria viljan sätter. Läs mer om busiga och bussiga hjälpare. Vad som driver dem, vad de kan göra och vad du kan göra för att tacka dem för hjälpen de ger vilket ibland kan öka chansen att de hjälper dig igen.

einar-storsul-K3W7I7x37Xk-unsplash.jpg

Den fria viljan på djupet

En grundligare titt på hur den fria viljan påverkar vardagen

Med avstamp i hur olika trosinriktningar har sett på den fria viljan. Tittar vi närmare på vad vi bör göra för val och vad skillnaden är mellan att ta ansvar för något och vara ansvarig för det som händer. Ofta bär vi på skuld för sådant som verkligen inte var vårt fel alldeles i onödan. 

shttefan-AYSorKGDm10-unsplash.jpg

Topp 10 skäl till spökerier

Det finns många skäl till att man upplever att det spökar

Det går i trappan men ingen är där, saker ramlar från hyllor och tavlor glider snett. Ljusen blinkar och grejer går oförklarligt sänder för att sedan mystiskt laga sig själva. När sånt händer är det lätt att tro att det spökar men det är inte bara spöken som ställer till det.

bottom of page