top of page
ToH right 005.png
Tor och Hanna

Vi är Tor och Hanna

Vilka är vi?

H torso.png
Vem är Hanna

Vi som håller i den här sidan har arbetat ihop i över tjugo år och varit gifta i nästan trettio. Genom åren har våra horoskop gått att hitta i många olika tidningar, som Vecko-Revyn, Amelia och Aftonbladet. Tor har också gjort en hel del radio, där han ibland ställt horoskop men oftare har tolkat drömmar. Drömtolkning är lite av hans specialité och om du skickar en dröm till oss så är det han som analyserar den.

Vi använder också tarotkort och andra spådomsredskap. Det är som med alla andra verktyg, vi väljer det som passar bäst för att besvara din fråga eller lösa ditt problem.

T torso.png
Vem är Tor

Varför spår vi gratis?

Att kunna spå är en mycket speciell förmåga som vi inte fått för att tjäna pengar på. Dessutom skapar pengar ett beroendeförhållande mellan klient och spåperson som riskerar att påverka svaren. Alla kan lära sig astrologi men inte alla kan spå så därför kan du köpa våra horoskop men inte, aldrig någonsin, våra spådomar.

Därför är det alltid gratis att ställa frågor och vi tar aldrig betalt för svaren. Vi använder de redskap vi tycker fungerar bäst för att svara på din fråga. Om du som frågar inte specifikt ber om att vi ska använda en speciell metod (till exempel: Vad säger korten om min sommar?).

Du kan fråga hur mycket du vill, hur ofta du vill och om vad du vill. Det finns inga gränser, däremot finns det några regler. De som rör vad vi INTE svara på och varför kan du läsa om längst ner på den här sidan. Förutom det finns det några praktiska regler.

Den första är att vi alltid svarar på så många frågor vi hinner men vi hinner ibland inte svara på alla. För att alla ska ha samma chanser att få svar och att vi inte ska ha någon personlig information liggande så raderar vi alla inkommande frågor efter 48 timmar. Det innebär att om du inte fått svar inom 48 timmar så kan du ställa din fråga igen.

Den andra är att du aldrig får ett meddelande om att vi har besvarat din fråga. Du är tvungen att själv kolla om vi svarat eller inte.

Det tredje är att bara de tre senaste svaren ligger på startsidan. Sen hamnar de i frågelådan som bara guldmedlemmar har tillgång till. Vi gör så av två skäl:

Reflektion och diskussion: Att kunna läsa sina svar flera gånger kan vara givande och ibland vill man ställa följdfrågor. Dessutom har man ofta nytta av att se att andra brottas med samma livsbekymmer som en själv och ibland kan man dra lärdomar av råd andra fått. Detta är en service vi erbjuder våra PREMIUM-medlemmar. 

Alla spådomar är alltid gratis! Vi behandlar alla frågor likadant och för att även de som inte är guldmedlemmar ska läsa sina svar ligger de publikt tillgängliga en tid. Så är man inte PREMIUM-medlem bör man kolla svaren ganska ofta.

Saker som du kanske har undrat över

Image by Nigel Tadyanehondo
Hur vi spår

Vi använder många olika metoder eftersom vi vet att det är det bästa sättet att få ett bra svar på din fråga. Ibland räcker det med tarotkort, andra gånger fungerar astrologi bättre. Vi använder också andra spådomskort, I Ching, runor och pendlar.

 

Astrologi handlar om förutsättningar och sannolikheter och är egentligen inget spådomsredskap utan påminner mer om en väderleksrapport. Vill du veta mer om hur astrologi fungerar och hur man ställer horoskop så hittar du information under fliken LÄSNING. 

Tarotkorten däremot kan man använda för att förutsäga framtiden utan att man har någon information eller statistik att utgå ifrån. Därför är taroten mycket hjälpsam när vi befinner oss i situationer där vi inte har all information och ändå måste fatta ett beslut.

Image by Stanislav Kondratiev
Etik och riktlinjer

Det finns några enkla regler som vi alltid följer.

Vi spår bara den som frågar. Du kan alltså inte fråga om någon annans framtid utan det måste den personen göra själv. Du kan till exempel inte fråga om ditt barn kommer att få det där toppjobbet. Du kan däremot fråga om du kommer att slippa oroa dig för ditt barns karriär framöver. Men då kommer också svaret att handla om din oro, inte om ditt barns jobb.

Det går däremot bra att fråga om du passar ihop med någon eller ej, eller hur en gemensam resa kommer att bli. För nu är det din framtid det handlar om.

Vi berättar allt och döljer ingenting som vi får reda på när vi spår dig.  Vår erfarenhet är att framför allt tarotkorten vet vad de gör och helt enkelt inte förmedlar något som skulle vara skadligt för dig att få veta.

Bara i undantagsfall svarar vi på frågor som rör när eller hur du kommer att dö. För de allra flesta är det här information som bara skadar och inte gör någon nytta.

Vi anonymiserar frågorna och publicerar dem under signatur. Om det är något som är extra känsligt (om du till exempel är rädd att någon som du skriver om ska känna igen sig) så får du gärna skriva det i din fråga, så att vi vet det.

Image by Austin Chan
Är allting förutbestämt?

Väldigt få saker är huggna i sten. När du spår dig får du reda på hur din framtid ser ut om du fortsätter på den väg som du redan är på. Det är alltså fullt möjligt att förändra framtiden.

Om taroten till exempel säger att du kommer att vantrivas på ditt jobb om fem år, då är det vad som kommer att hända om du inte gör något för att ändra på förutsättningarna. Du kanske väljer att vidareutbilda dig, och nu öppnas dörrarna till en helt annan framtid än den spådomen beskrev.

Man kan säga att spådomar är en tjuvtitt på framtiden, en tjuvtitt som gör det lättare att undvika framtida magplask och misstag.

Horoskop är lite annorlunda. De kan dels peka ut vilka sidor hos dig som du skulle kunna göra mer av, och dels tala om när det kommer att vara lätt att lyckas och när det krävs en större ansträngning. Precis som med dåligt väder så lönar det sig att veta om i förväg när något har tänkt krångla. Det går helt enkelt bättre om man är förberedd.

bottom of page