top of page
ToH right 005.png
Tor och Hanna

Astrologi

zodiac diagram

Varför har man bra och dåliga dagar?

Energierna i vårt solsystem förändras hela tiden. När de stämmer väl överens med ditt eget horoskop så känner du dig positiv, energisk och uppskattad. Om du är Kräfta, till exempel, så är det roligare för dig att träffa vänner när Merkurius är i ett Vattentecken - för då kommer samtalet ofta att handla om sådant som intresserar dig. Just då tycker en Våg precis tvärtom, att de ämnen som kommer upp är rätt tråkiga.

Att tolka stjärnorna

Varje människa har en unik stjärnkarta. Den kartan visar var himlakropparna befann sig exakt i födelseögonblicket, sett från födelseplatsen. Din stjärnkarta utgår ifrån att du är Universums mittpunkt.

När vi säger "Stjärntecken", då menar vi egentligen Soltecken. Det är det tecken som Solen befann sig i när du föddes. Men även om alla Vädurar har saker gemensamt så är förstås inte alla Vädurar likadana. I ett detaljerat horoskop tittar astrologen på betydligt fler saker än Solen. På Månen, som styr känslor och behov, på Mars, som avslöjar hur vi uppför oss i konflikter, på Jupiter, som avslöjar hur vi bäst gör karriär, och så vidare. En annan viktig sak är hur planeterna förhåller sig till varandra. I vissa vinklar (aspekter, som det heter inom astrologin) stärker de varandra. Till exempel har framgångsrika författare nästan alltid ett starkt positivt band mellan Merkurius och Venus. I andra vinklar motverkar de varandra på olika sätt. En besvärlig aspekt mellan Venus och Jupiter kan till exempel peka på att det inte går att kombinera ett aktivt kärleksliv med en utvecklande karriär utan väldigt genomtänkta kompromisser.

För astrologen är varje stjärnkarta ett pussel. En ytlig titt på Soltecknet säger en hel del, men ju längre man studerar en stjärnkarta desto mer nyanserad och unik blir bilden som växer fram.

Hur är kända svenskar inners inne. Vad drömmer de om, vad är deras styrkor och svagheter. Vad tänder dem, vad gör dem glada eller arga och hur har de det egentligen med sin partner? Är kärleken för evig.

Här hittar du våra kändishoroskop.

Läs vad horoskopet har att säga om just dina favoritkändisar.

Man kan ställa horoskop om det mesta och ett ämne en del av och till vill läsa om politik. Här hittar du horoskop på politiker och politiska företeelser

bottom of page