top of page

Jag känner inte igen mig i mitt tecken


Jag är född i kräftan och tror jag accenten i månen, men känner inte igen mig i mitt tecken!! Vad är felet? Var hos en shaman för några år sedan och hon frågade om jag är lejon! Nej sa jag, jag är kräfta! Kolla lejon istället du säger hon. Jag blir väldigt snurrig av det här. Hoppas ni kan hjälpa mig att reda ut det.

"Vänligen C"


Svar: Detta är aningen mystiskt. Trots att du är född mot slutet av Kräftans tecken så har du ingenting alls i Lejonet. Både Merkurius och Venus är i Kräftan. Månen är i Oxen. Ascendenten är lite osäker, den ser ut att vara i Stenbocken men om du råkar vara född bara lite lite tidigare så är den i Skytten. Det brukar vara ganska enkelt avgjort: Om choklad och smörgås låter mycket godare än frukt och smågodis så kan du vara hyfsat säker på att din Ascendent är i Stenbocken. Är du förtjust i frukt och söta smaker är den i Skytten.


Jag hittar faktiskt inget bra skäl till att du inte känner igen dig i Kräftan. Visserligen är du född när solen var på väg att gå ner och det kan göra att andra saker än soltecknet blir starkare - men med både Merkurius och Venus i Kräftan borde du ändå känna dig hemma där, svag sol eller ej. Du bör ha Kräftans humor, Kräftans syn på kärlek och Kräftans konstnärliga anlag. Det enda jag över huvud taget hittar är att du har Norra Noden - en punkt som avslöjar en del om vad poängen är med ditt liv - i sjunde huset, någon som pekar på att du lever mer för andra än för dig själv. Men att du alltså sannolikt är mycket osjälvisk förklarar inte varför du inte identifierar dig med ditt stjärntecken. Dessutom ligger även Norra Noden i Kräftan.


Månen är oftast mycket inflytelserik hos Kräftor och din är som sagt i Oxen. Men även om Månen spelar en mycket stor roll så är det väldigt sällan den överskuggar solen så mycket att man känner igen sig mer i sitt Måntecken.


Vad schamanen syftade på kan jag inte ens gissa. Kanske var det bara att din utstrålning var mer "lejonlik" i hennes ögon. Vilket i sig är lite besynnerligt, om det inte råkar vara så att din Ascendent egentligen är i Skytten. Skytten och Lejonet kan man rätt lätt ta miste på, åtminstone vid en ytlig titt. Men om du har Ascendenten i Stenbocken bör du inte göra ett lejonaktigt intryck alls.


Nej, jag går faktiskt bet. Antingen har du råkat läsa dåliga beskrivningar av Kräftan och det är därför du inte känner igen dig, eller också finns det något specifikt skäl som jag inte lyckas lista ut. Du är inte den mest utpräglade Kräfta jag sett men enligt ditt horoskop är det definitivt det stjärntecken du borde känna igen dig i mest.

73 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page