top of page
  • Skribentens bildTor

Vem rörde mitt ben när jag var ensam?

FRÅGA TOR OCH HANNA

Hej En fråga. Om man känner en annan person sitta bredvid en i soffan (som en hallucination nästan, såg den i ögonvrån och kände dennes hand på mitt ben) fast personen är inte där. Och denna personen lever och har hälsan. Hur kan det bli så? Varför blir det så?

Pieses


Det kan vara någon som står nära dig - det finns många rapporter att detta har hänt tvillingar

Svar: Jättebra fråga.

Det är inte ovanligt att detta händer och det är en konstig tro vi har att det bara är de som gått vidare som vi kan ha ”besök” av. Oftast när det är så fysiskt som beröring som inledande kontakt är det faktiskt inte de som gått vidare. Huvudsakligen därför att det finns rätt tydliga spelregler för kontakter med andra sidan (förtydligande – det finns saker de som gått vidare kan och inte kan göra) och att röra vid någon är inte okomplicerat och dessutom väldigt svårt om man passerat. Det kräver mycket speciella band mellan parterna och dessutom ganska speciella omständigheter.

Mer om det i kommande video.

Så blir man rörd av någon fast ingen finns där finns det 3 huvudskäl i ordning de är vanliga:

1: Det kommer inifrån en själv.

2: Det är ett väsen som inte är någon som gått vidare.

3: Det är någon som för ett ögonblick delar din tanke eller plats i sitt sinne.

1: Allra vanligast. Händer ofta när man är avslappnad eller ägnar sig åt något som gör det möjligt för sinnet att driva iväg. Antingen något som är dövande och tråkigt (som ett långtråkigt seminarium) eller fantasieggande och tryggt (som en TV-serie man är van vid eller en favoritfilm man sätt många gånger). Det som händer är att man utan att märka det faller in i en mikrosömn. Man kan till ock med vara mer eller mindre vaken under den men kroppen skickar ut de dövande ämnen som gör att man inte rör sig när man sover samtidigt som man mer eller mindre ”vakendrömmer” något som troligen blandar in i det man gör. Ofta är det någon som ens undermedvetna ser som en ikon för något eller en person av stor betydelse. Det kan leda till att man drömmer att det som du beskriver händer och eftersom kroppen är ”sömnbedövad” kan tyngden av byxorna mot benet i kombination med drömmen räcka för att hjärnan ska tolka det som en kanske till och med rätt rejäl beröring. Samma sak med det perifera seendet. När man är på gränsen till vakenhet och drömmer kommer synintrycken i ögonvrån ofta tolkas lite snett och han man redan bilden att det är någon eller något speciellt där – ja då kommer hjärnan tacksamt att fylla i det på samma sätt som den fyller i saker när vi drömmer.


2: Ovanligt: Som du kan läsa under rubriken ”andligt” finns det en hel del saker därute som INTE är andar av de som tidigare levt och alla är inte nödvändigtvis artiga eller ens snälla. Fysisk närhet är något alla uppskattar och även om det oftast är riktigt, riktigt svårt för de allra flesta väsen att komma åt oss tillvardags så är precis samma mentala ”avdrift” som under 1 en öppning som gör det möjligt att rent fysiskt komma åt oss. Så i ditt lätt ofokuserade tillstånd kan någon komma åt att röra vid dig och din hjärna kommer i det läget ofta koppla ihop det med någon ditt undermedvetna kan köpa. Detta känns igen på att beröringen ofta inte bara är påtaglig utan också längre än bara en lätt smekning eller klapp. Ibland kommer det undermedvetna skriva in bilden av någon man tycker är lite läskig eller som det undermedvetna tror skulle kunna göra en sådan grej mot någon som inte sagt ja och ibland kommer det undermedvetna skriva in en förälder, expartner eller till och med partner. Det som gör att man känner igen detta är att man definitivt upplever att något är ”fel” eller ovälkommet med beröringen (även om det var någon man gärna vill bli berörd av).


3: Lika ovanligt: Ibland hamnar man på samma plats som någon annan i tanken. Det vanligaste är när man associerar lika (eller delar en tanke) och två personer säger samma sak exakt samtidigt. Det har i princip alla varit med om. Samma sak kan ibland hända på en betydligt högre nivå. Om man känner varandra väl (ex-partner, partner, syskon, förälder eller ens största konkurrent eller ovän) och har samma referensramar (sett på samma filmer, varit på samma ställen mm, mm) kan det ibland hända att man glider in i samma tankebanor även om man är på olika ställen. Ofta känner man närvaron av den andra men rätt sällan beröring. När det händer som är det ganska lätt att kolla eftersom den andre kommer ha ungefär samma, eller liknande upplevelse som man själv. Oftast förekommer detta hos tvillingar där det finns många fall rapporterade där en har slagit sig och den andre fått ont även om de varit långt ifrån varandra.

Så jag hoppas att det gav någon ledtråd till vad som kan ha hänt dig.

Om inte eller om du har fler frågor – skriv igen.

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page