top of page
  • Skribentens bildTor

Varför kan jag inte sluta tänka på honom

Fråga Tor och Hanna: Hej! Jag lever i ett förhållande, vi har det jättebra och de finns inget att klaga på. Men ett tag tog vi en paus och under den hittade vi båda ”andra”..

Jag träffade en person som fick mig att se världen på ett annat sätt. Jag var helt övertygad om att denne var min själsfrände. Han kände dock inte samma, vi fortsatte träffas ett tag ändå men gled isär.

Efter en tid förenades jag med mitt ex och vi är ihop idag.

Nu till frågan:

Trots allt kan jag inte släppa han jag trodde var min själsfrände. Hur mycket jag än vill, hur jag en försöker, var jag än gör så påminns jag. Varför? Varför kan jag inte släppa honom? Jag vill ju inte tänka på honom. De går inte en enda dag utan att jag inte tänker på honom. Varför?

Hon


Tiden med honom väkte saker hos dig och skapade minnen - båda sakerna är i grunden bra och något du ska ta fasta på.

Svar: Jag utgår från att födelsedata du skickade med gäller dig och han du upplevde var din själsfrände. Om det var fel behöver du skicka dem igen för i så fall beskriver det här svaret hur du har det med din nuvarande och då blir det väldigt fel.

Det är svårare att se vad som fick dig att se honom som din själsfrände i horoskopet än att se vad det var som fick er att driva isär för när det kommer till vardagen finns det inte så mycket som håller ihop er.

Eller rättare sagt det är en hel del som lockar med att det skulle kunna vara fantastisk men att det egentligen inte är det.

Det stora undantaget och det som sticker ut är hur han får dig att känna dig. Du upplever att han ser dig och faktiskt viktigare att han ser dig som kvinna. Det finns en passion mellan er som är mer än bara fysisk där tanken på att vara tillsammans med honom nästan är bättre än själva samvaron och den blir i sig bättre av den spänning som byggs upp mellan er av att bara prata, umgås och vara nära varandra.

Min misstanke är att det är den pusselbit som saknar mellan dig och din nuvarande partner. Att allt egentligen fungerar bättre, att ni förstår varandra, stöttar varandra och umgås med varandra på ett enkelt och nästan intuitivt sätt men att den där gnistan inte riktigt vill tändas. I alla fall inte på samma rasande primala sätt som det gjorde med den här killen vi pratar om.

Och bara för att ni inte längre är ett par betyder inte det att du helt plötsligt slutat uppskatta det han gav dig och det du önskar att du kunnat ge honom. För det är där det brister i er relation. Du känner allt detta för honom men han får inte riktigt samma kick av dig. Och utan den så blir det vardagliga i livet mer synligt och där matchar ni inte varandra.

Nu till vad som gör att du inte kan släppa honom och jag tror att du redan läst dig till stora delar av svaret i texten ovan. Han visade dig sidor av livet du aldrig riktigt förstått att uppskatta. Lite på samma sätt som att man bar ätit risotto hemma och man tycket att det är OK men sedan testar man det på en restaurang och helt plötsligt exploderar världen. Att sedan gå tillbaka och uppskatta sin egen degiga hemmarisotto är tufft.

Och för att vara riktigt tydlig. Sexbiten spelar roll men det viktigaste är inte sexet utan känslan av att vara sedd, viktig och åtrådd som han fyllde dig med.

När man känner sig riktigt uppskattad blir allt annat i livet också lite ljusare och det gör att du tänker på honom. Inte för att livet i verkligheten är bättre, enklare eller på något sätt går att jämföra med det du har nu utan för att allting kändes större och bättre när det var ni.

Och för att vara ännu mer tydlig – han är inte lösningen på dina problem. Dels för att han inte känner samma saker när han är nära dig och dels för att ni i övrigt inte har många saker gemensamma och alldeles särskilt inte de sakerna som man bygger en långvarig relation på.

Det finns vägar framåt som kanske inte får dig att glömma honom (och jag tror faktiskt inte ens du ska göra det). Vi är alla summan av våra erfarenheter och det ni hade är definitivt värt att ta med sig och lägga i erfarenhetsbanken för framtiden. Däremot borde du hitta sätt att ge minnet av honom en möjlighet att sjunka ner i bakhuvudet och bli en skugga i din minnesväv och inte något som fyller din vardag.

Jag skulle kunna ge en del tips om det men jag tror att det är en annan fråga än denna. Det här är vad han betydde och betyder för dig och ditt behov av att finnas p det sättet och bli sedd på det sättet är inget du kan eller ens borde släppa. Tricket är att få andra att få dig att känna dig lika dant och allra helst att din partner gör det.

228 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page