top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Varför kan jag inte släppa och varför stannar han kvar?

Hej! Under ca 1 år har jag tyckt om en människa mer än vad jag själv visste att man kunde göra. Personen vet om detta och har bekräftat att han inte känner samma. Men trots detta kan jag inte släppa. Varför? Ser ni någon anledning till varför han stannar kvar?

”Tjejen”


Photo by Fabrizio Verrecchia on Unsplash
Att vara förälskad kan vara tryggare än atterkänna att känslorna inte är besvarade

Svar: Det finns en stor trygghet i att inte släppa taget trots att du vet vart det leder och vart det inte leder.

Framförallt eftersom du slipper osäkerhet och hjärtesorg.

När du släpper honom så kommer all den där vettlösa kärleken du känner tvingas vända i något annat som gör betydligt mycket ondare.

När du släpper kommer du vara tvungen att ta tag i saker du inte behöver bekymra dig om nu. Att ge sig ut och vara ”singel” igen, att leta efter någon, att undra över vad andra känner och att, i värsta fall, falla för någon som inte besvarar dina känslor.

Allt detta är jobbigt medan det är betydligt mindre jobbigt att hålla fast vid kärleken, om inte annat så för kärlekens egen skull. Bara känslan av att vara hängiven någon, att gå upp i sina känslor för någon och åtminstone kunna hoppas, drömma, om en framtid är förtrollande.


Å hans sida: Ja att vara beundrad av någon och ha dennes fullständiga hängivenhet är berusande och stärker hans ego, självbild och känsla av attraktivitet.

Vänd på frågan – varför skulle han inte stanna kvar? Så länge han inte är på väg in i ett förhållande eller att det kostar honom något att vara med dig, varför skulle han sluta? Särskilt eftersom han har varit ”ärlig” och sagt att han inte delar dina känslor.

Det är alltid trevligt att vara uppskattad och eftersom han dessutom har sagt ”som det är” så har han alla ursäkter för att bara tänka på sig och inte alls på dig.

Naturligtvis känner han något för dig men hur mycket och vad kommer du aldrig få reda på förrän du bryter med honom på riktigt.

Först du kommer han behöver tänka efter vad du egentligen betyder och vad du egentligen är värd.

Först du kommer han kanske att känna efter och hitta sina äkta känslor för dig.

Chansen att han i det läget ”hittar” dig är jätteliten men den är större då än den är nu när han inte ens behöver känna efter.

Så vill du ha en chans att få honom måste du ta ett rejält steg bort.

Du måste visa honom att du är värd att kämpa för.

Troligen gör han inte det men det spelar ingen roll eftersom du vinner oavsett vad han bestämmer sig för.

Antingen är du fri att följa ditt hjärtas röst igen och hitta någon som faktiskt förtjänar dig.

Eller så kommer han tvingas bekänna färg och erkänna sina känslor för dig. I det fallet så har han också bevisat att du och dina känslor har ett värde vilket betyder att han faktiskt är värd din tid och din insats.

Så oavsett vad du väljer så har du allt att vinna på att inte lägga din tid på någon som inte vill investera lika mycket på dig tillbaka.

Även om det kommer göra ont när du gör det.

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page