top of page
  • Skribentens bildTor

Varför drömmer jag om min kille och mitt ex samtidigt?

FRÅGA TOR OCH HANNA

Jag har träffat en kille att tag nu och i början kände jag mig så kär i honom men ju längre tiden gick så börja jag tänka mer och mer på mitt ex (som jag tidigare inte gjort på detta vis) .

Börjar även drömma om honom att jag väljer att jag är med mitt ex i smyg. Oftast är både killen jag träffar nu och mitt ex med i drömmen. Jag vet i drömmen att jag inte borde vara med mitt ex och att de är fel då jag träffar någon ny. Men ändå är jag det.

Jag är inte glad över det i drömmen utan oftast ledsen men som om jag inte kan stå emot exet. Efter alla dessa drömmar om mitt ex och att jag även börjat tänka på honom mycket på dagtid har gjort att jag lätt bli irriterad på killen jag träffar nu och börjar tvivla på hur jag känner.

Blomma


Det är inte en dröm om sex eller att du vill gå tillbaka till ditt ex

Svar: Jag tror att jag sagt det ganska ofta tidigare att det är ganska vanligt att man drömmer om sina ex. Det är faktiskt till och med vanligare än att man drömmer om platsen man växte upp på vilket är en nästan lika tydlig drömplats och drömbild.

Att drömma om sitt ex kan betyda olika saker beroende på vad drömmen handlar om och vad som händer i drömmen men en sak förenar faktiskt alla drömmar om ex – de handlar INTE om att man föredrar exet framför sin nuvarande och det betyder att man inte behöver skämmas för något som händer i drömmarna.

Din dröm är väldigt tydlig och handlar om dig – inte om dem. Att du dessutom börjar tänka mer och mer på ditt ex medan du är vaket är också viktigt i sammanhanget och handlar inte heller om att du egentligen skulle vilja vara med honom.

Det din dröm säger är att ditt undermedvetna drar paralleller mellan ditt förhållande till ditt ex och ditt förhållande med din nuvarande kille och att det finns likheter – inte i första hand mellan dem utan om din plats och ditt utrymme i förhållandet. Att du är med båda i drömmarna eller att du håller den ena hemlig från den andra handlar inte i första hand om vem av dem du gillar eller inte gillar – det handlar om att din nuvarande kille inte ser dig eller lyssnar på dig som du vill och behöver. Att du känner att du behöver ha hemligheter för honom i drömmen tyder mycket starkt på att du antingen inte tar upp vissa saker med honom och/eller att han helt enkelt inte lyssnar på vissa grejer du tar upp som han tycker är oviktigt. Att du dessutom uppenbarligen kommer undan med det du gör i drömmarna tyder ännu mer på att du upplever att din nuvarande inte ser dig som en partner och jämlike utan mer som ”min flickvän” – någon som kommer i andra hand.

En annan sak som är jättetydlig är att du älskar din nuvarande väldigt mycket (annars skulle du inte våndas så mycket som du gör i och efter drömmarna) men frågan är om det kommer att räcka.

Alla drömmar man har är till för att hjälpa en att reda ut saker, varna för saker eller tydliggöra saker. Det innebär att dina drömmar med stor tydlighet visar på att det finns jättestora bekymmer i er relation. Så stora att du när du är vaken börjar tänka på ditt ex. Det är ett vanligt sätt för ens undermedvetna att få en att gå bort från något som inte fungerar på ett säkert sätt. Du vet att du inte vill ha ditt ex tillbaka men att du jämför honom med din nuvarande gör det lättare att gå ifrån honom trots att du inte har ”några skäl” att göra det.

Det här betyder inte att du SKA gå ifrån honom men det betyder att ert förhållande kommer ha mycket svårt att överleva om ni inte kan fixa det som är fel.

Att han ser er som likvärdiga i förhållandet.

Att ni umgås och är nära varandra på samma villkor.

Att ni delar, lyssnar och bryr er om varandra lika mycket.

Det ditt undermedvetna säger är att JUST NU som det är lägger du in mycket mer i ert förhållande än han gör och du får tillbaka mycket mindre än han får.

SÅ andas ut – det här betyder inte att du egentligen vill ha tillbaka ditt ex – det här betyder att du måste få en förändring i det liv du har nu. Antingen ett bättre förhållande med din kille eller en möjlighet att hitta någon annan som älskar dig på samma villkor som du älskar honom.

244 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page