top of page
  • Skribentens bildTor

Nattmaror hindrar mig att sova

Hjälp drömmer så otroligt ångestfyllt flera fobier och rädslor under samma natt


Drömmer fler saker åt gången: Ramlar ner o blir dragen under stort öppet hav, att bli bortglömt, skogar o vägar som går ihop medans jag blir jagad, att det blir mindre o mindre korsning att jag ska välja, djup skog på ena o andra lite ljusare men nya bekanta i bilden men att vi blir jagade, hamnar på fler olika ställen många bekanta, drömmer att ja faller, fastnar mm, får panik vaknar upp helt ångestfylld och extremt svettig.. kan inte sova längre

Linnea



Svar: Dina drömmar har två komponenter – den ena handlar om ditt liv och den andra om din hälsa.

Låt oss börja med hälsan: Att vakna upp som du gör, svettig och ångestfylld men utan smärta i övrigt antyder att det finns en obalans i din kropp (nix inget mumbojumbo utan något påtagligt) Troligen blodtryck, blodsocker eller en matsmältningsfråga. Det kan gå att lösa med nått så enkelt som att byta diet men för säkerhets skull gör en hälsocheck på din hälsocentral och kolla särskilt blod, urin och levervärden. Är allt ok bra, om inte så kommer du snabbt slippa att vakna i panik.

Den andra biten är ditt liv och här blir det spännande. Dina drömmar handlar om att inte synas, att bli tagen för givet och – kanske framför allt – att förväntningarna på dig är så höga och tar upp så mycket av din tid att du inte hinner med att leva och göra sånt du vill. Att du ”drunknar” i vardagen och inte hinner med vänner, bekanta och egenutveckling som du vill (de står på den ljusa sidan men du blir hela tiden jagad bort från dem – eller till och med att de dras in i flykten).

Drömmen säger åt dig att du måste få luft och utrymme för egna val, egna tankar och egenutveckling. Du behöver utrymme och lite ledigt, inte bara (eller ens i första hand) ledigt från jobbet utan mer ledigt från din vardagsrutin och din familj så att du får utrymme att hitta dig själv, dina drömmar och vad du vill få ut av livet.

Till detta kommer en dimension till och det är att du oroas av det som händer i världen och det ökar din stress och tillför extra bränsle till dina mardrömmar.

De kommer bli bättre av sig självt men mycket bättre om och när du tar ett steg tillbaka och konfronterar det som stressar dig.


58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page