top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Varför drömmer jag att jag är otrogen?

Jag drömde att jag var otrogen mot min pojkvän, som jag i verkligheten älskar. I drömmen var jag otrogen när jag var full och jag fick fruktansvärda skuldkänslor men jag kunde verkligen inte säga nej, jag har ingen kontroll. När jag vaknade mådde jag jätte dåligt innan jag insåg att det inte hänt på riktigt.

En annan dröm jag hade för någon vecka sedan och som sedan återkommit två gånger efter det handlar om att jag kör bil (jag har i verkligheten inget körkort) Jag sitter i passagerarsätet och försöker styra med ena handen medan jag röker en cigg med den andra. Det känns väldigt osäkert och vid ett tillfälle är jag på väg att krocka med en mötande bil. Jag klarar mig men tillslut kör jag ner i diket bara för att få stopp på bilen, försöker sedan sätta mig framför ratten istället för att kunna köra därifrån lite säkrare.

"Johanna"


Photo by takahiro taguchi on Unsplash
Att du tar över ratten är ett tecken på att du vill ha och behöver mer kontroll i förhållandet

Svar: Båda drömmarna handlar helt klart om samma sak men från olika vinklar. Den första drömmen är ett ifrågasättande av värdet på det du har. Du är inte helt nöjd med den situationen du är i och genom att pröva vad olika saker är värda försöker ditt undermedvetna hjälpa dig förstå vad som är fel och hur du ska ta dig igenom det. I drömmen var du var otrogen för att sätta press på ditt förhållande och när du vaknade slog massor av känslor över dig som tydliggör vad din pojkvän betyder för dig. Den andra drömmen handlar mer direkt om din nuvarande situation och hur du känner att du tvingas ta allt ansvar men utan att ha full kontroll. Du får köra men kan inte göra det bra eftersom du sitter i passagerarsätet. Du lyckas få kontroll först efter att du har avslutat resan (i diket). Båda drömmarna tillsammans säger att du måste göra något åt ditt förhållande. Du älskar din pojkvän men det finns saker som inte fungerar i förhållandet. (Det kan vara i förhållandet självt eller i de yttre omständigheterna. T ex att du jobbar eller bor så att ni får praktiska problem.) Troligen anser du att problemet ligger på din pojkväns sida och det blir ännu tydligare eftersom du i verkligheten inte har körkort och jag är säker på att han har det. Det du måste göra är att starta om på nytt. Ni måste allra minst sätta er ner och prata igenom hur ni ser på framtiden och ert förhållande. Då kan in fortsätta färden på ett sätt som gör att du känner att du har kontrollen. Gör ni inte det finns en stor risk att ni slutar i diket förr eller senare och inte kan komma upp tillsammans.

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page