top of page

Vad försöker min tarotlek säga?


Jag håller själv på lite med tarot och jag har märkt att Three of Wands kommer upp hela tiden vad jag än frågar om. Jag fattar inte varför. Enligt min tarotbok betyder det frihet, äventyr och att flytta utomlands. Det är inget som jag tycker stämmer på mitt liv och inget jag siktar på heller, jag trivs bra där jag bor och jag trivs med mitt jobb. Missar jag något här eller är det bara en slump att kortet dyker upp om och om igen?

"Förvirrad"


Svar: Om du lagt märke till att kortet upprepar sig är det säkert viktigt. Med Minor Arcana-korten så skiftar betydelserna en hel del från tarotlek till tarotlek, men jag antar att din tarotbok är den som hör ihop med din kortlek? Om så inte är fallet så kan det vara ett fall av "lost in translation", det vill säga din tarot kanske försöker säga något annat än det boken säger. Just det här kortet kan råka ha en betydelse som är unik för just din tarotlek. (En av mina taroter använder just det här kortet för "lyckade affärer", till exempel.)

En annan tolkning är att du och din tarotlek inte riktigt är överens om vilken riktning ditt liv borde ta. Kanske din tarot tycker att du borde vara mer äventyrlig.

Jag föreslår att du ber tarotleken förtydliga. Blanda korten, bläddra fram till Three of Wands och lägg ut de två kort som kom före, Three of Wands, och sedan de två kort som kom efter. Korten som låg före representerar vad din tarot vill att du gör, och de två korten som kommer efter representerar vad din tarot tror att det leder till. Det kanske kan ge dig en mer detaljerad bild.

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page