top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Vad betyder min konstiga dröm om min hund?

Fråga Tor och Hanna: Jag hade en dröm för några dagar sen. Jag kan inte sluta att tänka på den, om den betyder något!

Den började med att jag ser min och min sambos hund, som är en hanne och kastrerad. Jag tittar på honom och säger till min sambo titta han ser ut att ha ont som om han ska födda valpar. Min sambo svarar han kan inte födda han är en hanne. Men nästa gång vi tittar ditt har han en liten valp på sin tass, men den andas inte, så jag säger vi måste ge den luft, men då tar vår hund den lilla valpens nos i sin mun och blåser luft in i valpen och den börjar andas. (jag minns den delen så tydligt och jag upplevde det så vackert). Sen föder han 4 valpar men jag såg aldrig det. Nästa del så tittar jag på valparna, den ena var vitt och hade tiger mönster, den andra var vitt och på ryggen var den grå , den tredje var vitt och svart den sista vet jag inte vilken färg jag vet bara att den var där. Jag minns att jag älskade dem, de var så söta. Sen är vi i skogen, men min sambo stänger av väggen på båda sidorna så att de kan vara där och leka och inte kan rymma, men då säger jag men de kan ju springa bort på sidorna, men de gör inte det. Så frågar jag min sambo ifall jag kan få behålla en av dem, men han säger nej för den kommer att bli så stor. Men säger jag våra två hundar som vi har är ju stora. Sen så kommer min sambo i tidningen även en bild av min sambo, där det står: "För första gången i Danmark har en retriever hanne fött valpar." Jag minns att jag tänkte, men då har det hänt i något annat land. Förklaringen jag fick i drömmen över hur det var möjligt var att när han blev kastrerad hände det något, jag vet inte vad. I verkligheten blev han kastrerad som valp.

Jag hoppas att ni kan hjälpa mig att förstå denna dröm, om den har någon betydelse. "BK"

Hunddrömmar handlar nästan uteslutande om lojalitet, ansvar och familj.

Svar: Ja det här är definitivt en dröm med betydelse. Den handlar om förhoppningar och drömmar om relationen mellan dig och din sambo som du känner inte kommer att bli infriade. Troligen handlar det om att få barn. Symbolerna är mycket tydliga som att det är en hanhund som får barn, så stora ser ditt undermedvetna era chanser att få barn. Din sambo visar att han verkligen har hand med valparna (barn) men han tycker att de blir för stort besvär och väljer bort dem. Dina invändningar avfärdas och innerst inne så vet du att hans argument inte håller (någon har ju fått valpar på samma sätt någon annanstans). Kastrations hänvisningarna antyder att ditt sätt att tänka inte har mycket utrymme hemma hos er. I ditt vardagliga liv kanske inte det här är en central fråga men i ditt undermedvetna börjar de här tankarna gro. Det kan vara dags för dig att sitta ner och ta en ordentlig titt på hur du vill ha de närmaste åren. Vad som är viktigt och vilka kompromisser du verkligen han tänka dig. Det viktiga är att du inte bara resonerar med hjärnan utan låter hjärtat vara med också för om du bara tänker "praktiskt" så hamnar mycket av det som verkligen är viktigt utanför din livsplan och det kommer att göra dig illa på sikt. Det är helt OK att göra saker för att man vill eller att det är viktigt i sig själv.

44 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page