top of page
  • Skribentens bildTor

Vad betyder detta?

Dröm 1: Är i Australien, eller liknande "varmt, öken, djungel"-land. Det är fullt med farliga djur där, i djungeln. Tar in på ett hotell, där guiden säger att det är många tunga dörrar för att inte rovdjuren ska ta sig in. Första dörrparet är "vanliga" dörrar. Det andra dörrparet är "saloondörrar", men de är tunga + har en hög tröskel. Sista paret dörrar är "vanliga" dörrar. Kommer in i ett rum där det ligger en "gallionsfigur" över en halvvägg ner i rummet på andra sidan väggen. Det är en kvinna klädd i gyllene skynken och utsmyckningar kring huvud och armar. Någon kommer och tar av henne dessa "kläder" och kvar blir underkläderna, som är lika vackra som de "kläder" som tagits av henne. Ansiktet byter skepnad, från att ha varit i vax blir kvinnan levande. En annan kvinna sitter på golvet i detta rum och ber mig hämta en " rulle" som finns under väggen där "gallionskvinnan" ligger. Jag går fram, böjer mig ner och öppnar en lucka, sticker in handen och bara tar en rulle, väljer inte ut en. Ger den till "gallionskvinnan" efter att ha öppnat ytterfodralet själv. Hon ser på den utrullande rullen, som är mycket lång, och säger att hon ser mycket olycka. I drömmen tolkar jag ordet "olycka" som olycklighet, känslan, inte ramla-bryta-benet-olycka. Helt plötsligt är min ena son med i drömmen. Han får också gå och hämta en rulle, men han sitter länge och väl och väljer rulle, mycket omsorgsfullt. När han rullar ut rullen är den mycket kort. Han tar även den här "gallionskvinnan" på brösten, efter att hon själv visat honom hur han ska göra. Sedan vaknar jag. Dröm 2. Drömmer att jag att jag tappar ALLA mina tänder. VAd som föregår detta kommer jag inte ihåg. Jag tappar alla mina tänder och kvar i munnen hänger två trådar som utgår från hålet där var tand har suttit. Jag blir jätteledsen och försöker få min tandläkare, som jag står framför, att förstå att jag vill att han ska sätta tillbaks mina tänder. Han svarar mig att han inte har tid för det. Jag blir otröstlig och menar på att jag ska på en stor fest ( min egen 40-årsfest), och inte vill vara tandlös då. VAknar sedan. Vilken betydelse vill dessa drömmar förmedla till mig? TAcksam för svar "nyfiken"


Att tappa tänder i drömmar handlar om förändringar och är oftast positivt

Svar: Dröm 1: Min tro är att du hade lite feber under natten. Troligen var du OK på morgonen men den här typen av mångfacetterade drömmar med många och tydliga detaljer som bildar en "handling" även om de inte alls verkar hänga ihop är typiskt för feberdrömmar. De är också en av de drömsorter som innehåller mest information. Du står inför ett antal hinder i ditt liv. Det är egentligen inte yttre saker som är avsedda att stoppa dig utan rutiner som du byggt upp själv. De rutinerna har fungerat bra men har nu börjat ta mer tid än de ger dig trygghet eller resultat. Främst gäller det här i ditt hem och under din fritid. Rullarna är intressanta för de tyder ( i sitt sammanhang) på att du står inför en större förändring i ditt liv. Gallionsfiguren är en typisk symbol för nornorna, de gudinnor som väver och klipper till livstrådarna, (de tre damerna vid grytan i Disneys Herkules är ett exempel på hur de avbildas) Rullen är ditt liv och allt du gjort med det. Ditt sätt att hantera rullen visar att du inte valt medvetet vad du velat göra av ditt liv utan mest glidit med. Det betyder också att du nu är redo att vända blad och göra något helt annat med resten av ditt liv. Du står inför en större livsförändring då du antingen kan välja väg eller bli tvingad till det. Det är dock i stort ett bra besked. Din sons sätt att hantera rullen visar på att han går en god framtid till mötes. Han är i början av sitt liv och kommer att ta sig an det med mod och intresse. Biten med att han tar kvinnan på bröstet är en undermedveten påminnelse till dig att din son börjar växa upp och att det närmar sig den dagen då han söker sig till andra intressen. Att han börjar sitt vuxenliv så att säga. En stark men bra dröm på det hela taget. Dröm 2: Den här är lätt. Du står inför en stor livsförändring, troligen har den att göra med att ditt ansvarsförhållande till din familj ändras och du får mer utrymme till dina egna projekt. Att tappa tänderna är i princip alltid positivt och symbolen går tillbaka till när vi tappade mjölktänderna. I samband med den lätt traumatiska upplevelsen förändrade sig livet, vi fick mer ansvar och blev behandlade på ett mer vuxet sätt av vår omgivning. -Tor Fråga: Inatt drömde jag att min pojkvän gjorde slut och sedan gick jag på fest. Vad betyder detta? "Julia"

Svar: Att din hjärna leker med möjligheten att det kan ta slut. På sätt och vis kollar den hur känslomässigt ledsen du skulle bli om det tog slut. Inte i första hand för att tvinga dig till ett val utan bara för att kolla hur stabilt par du själv egentligen tycker att ni är.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page