top of page
  • Skribentens bildHanna Tolander

Välj kort för oktober: Så blir kärleken


Välj det kort som känns bäst för dig.

Hej, Hanna här!


Det finns mycket att säga om oktober, till exempel att det är favoritmånaden för många okroppsliga och andliga väsen. Här i huset börjar källarspöket ladda flera veckor före Halloween, ljuset tänds och släcks och ibland flyttar saker på sig. Det är nog tur att vi inte är spökrädda, då hade det kunnat vara lite obehagligt. Men som det är är det bara roligt.


Tarotleken ville inte göra en förutsägelse för oktober som helhet, så vi börjar med kärleken och så fortsätter vi sedan med ett ämne i taget. Som vanligt väljer du det kort som känns rätt och sedan läser du din tolkning nedan. Längst ner kan du se korten med framsidan upp, om du vill. Och spådomen gäller alltså för oktober månad.Du valde 1: Myntens riddare.

Oktober bjuder inte på romantik särskilt ofta. Ska det bli någon fart på kärlekslivet så måste du skjuta till både initiativ, tid och energi själv. Det oktober däremot bjuder på är familjeliv, gemenskap, sammanhållning, släktband och kanske nya vänner. Så det handlar ofta om dina relationer men sällan om rosa moln.


Du valde 2: Bägarnas kung och nio bägare.

I stort sett en lycklig månad, särskilt om du inte jagar varenda kärleksmöjlighet som om det var den enda. Om en dejt (till exempel) mest orsakar stress eller leder till en massa praktiskt krångel så är det klokare att skjuta upp den än att vara envis och dejta ändå. Samma sak gäller om du har en partner, offra inte saker som är viktiga för dig bara för att ni ska få mer tid tillsammans. Var sak har sin tid. Njut av kärleken när det verkligen är dags för just kärlek. Då får du en mycket, mycket vacker och mysig månad.


Du valde 3: Fem bägare, Stavarnas drottning och De Älskande.

Se framåt, inte bakåt. Annars finns det en risk att du fattar fel beslut eller att du ägnar mer tid åt sedan länge försvunnen kärlek än åt de möjligheter du har nu. Det här gäller i synnerhet dig som söker efter en ny partner. Det är också viktigt att komma ihåg att allt inte är guld som glimmar, oktober innehåller frestelser som kan locka dig bort från bra saker och in i tillfälliga njutningar som du snabbt kommer att ångra.


Du valde 4: Månen och Kejsaren.

Oktober står och väger. Månaden kan bli sanslöst sensuell och romantisk - eller förvandlas till ett enda långt krig om könsroller eller ansvarsfördelning. Om ditt kärleksliv är orättvist så kommer det problemet att hamna i blickfånget nu. Men det innebär också en bra chans att förändra och förbättra. En konflikt som rättar till missförhållanden och orättvisor är inte något dåligt utan något bra. Och om du har ett sunt, rättvist förhållande så blir månaden helt enkelt underbar.


Du valde 5: Magikern.

Det är du som styr. Du kan ägna hela månaden åt romantik, eller inte en enda sekund av den. Det enda du behöver komma ihåg är att du har alla verktyg du behöver. Om du låter Ödet styra eller om du till exempel lämnar över tyglarna till din partner så missar du väldigt många av oktobers möjligheter alldeles i onödan. Bestäm dig för vad du vill ha och sätt kurs åt det hållet, så blir det bra.Här syns hög nr 1, 2 och 3.

... och här är korthög 4 och 5.

147 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page