top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Välj det som är bäst för dig

Fråga: varför kommer jag aldrig fram till ett beslut - bör jag stanna eller gå?

/L


Du har svårt att komma till ett beslut eftersom du vet att varje väg du tar kommer med ett pris men du behöver, som du vet, ta ett beslut.


Förändring är nödvändig är den omöjlig - gå vidare

Det finns egentligen inget lätt svar på vad som är rätt då det beror på vad du vill uppnå och vilket stöd du känner att din partner kan ge dig.

Du har dina drömmar och din vilja att bli den du vet att du vill och kan vara.

I dem kan det finnas ett utrymme för din partner men eftersom det finns en möjlig flytt i din framtid och en hel del förändringar som du vet att du vill och kommer behöva göra (samt en del som följer med det du väljer att tacka ja till) så kommer det ner till hur mycket hen är villig att göra för dig och därmed för er.


Prata med hen om var du står och vad du behöver. Prata med hen om hur du mår och vad som tynger dig.

Om hen lyssnar och förstår finns det en väg fram för er men då behöver ni hjälp. Att tala med någon är en bra väg, dels för din egen del men kanske främst för er båda.

Om hen däremot inte förstår allvaret behöver du gå. I första hand för din skull men faktiskt också för er båda. Om ni fortsätter på den här vägen kommer hen vara rätt tillfreds men egentligen inte lycklig och du kommer känna att du är fast i ett ekorrhjul där tankarna på vad du kunde gjort kommer tynga dig för resten av ditt liv.


Så gör ett ärligt försök först men låt det inte dra ut på tiden, senast i början av november måste något ha hänt, om inte så bör du gå!

Det är möjligt att ett beslut att gå får din partner att få viljan att ändra sig men i det fallet är det upp till hen att bevisa sig. Går du så ska du se framåt, inte göra det som ett försök att ändra på någon annan.

Det här är inte lätt och det vet du men din framtid är ljus på egen hand eller om du får din partner att ändra sina vanor och sitt sätt att se på dig och er.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page