top of page

Vägen till lyckan


Det har hänt mycket grejer i mitt liv. Kommer jag att vara lycklig?

"L"


Svar: Jag rådfrågade både änglakort och tarot, för ibland tänker de lite olika runt detta med mänsklig lycka. Taroten ser lite mer till yttre händelser och lite mindre till att bearbeta det som har varit (en väldigt vanlig kommentar från taroten är "släpp det och gå vidare") medan änglakorten däremot ofta talar om att bearbeta det svåra man har varit igenom, så att det så småningom förvandlas från en boja som man släpar efter sig till en erfarenhet som man kan dra nytta av.


Änglakorten säger att du har ett starkt ljus inom dig men du vågar inte riktigt använda det. Du tyngs ner av det som har varit och du är sådan människa som lyser starkast och kommer längst när du inte är nedslagen och ledsen. Kanske också skuldtyngd, på vissa områden. Det finns flera vägar ut från den mörka hörn som du sitter i nu - och den snabbaste vägen är den andliga. När du är omgiven av människor som strävar efter det goda, som lägger ner tid på välsignelser och healing och som gör sitt bästa för att vara en del av det andliga kollektivet, då läker du som bäst. Att gå till en vanlig kurator eller terapeut och prata är ingen dum idé heller om du inte gjort det redan, men just i ditt fall är det ett komplement snarare än huvudsaken.

Numera är det lätt att hitta grupper av likasinnade online, men du skulle må bra av att ha gott om sådana vänner i vardagen också. Titta gärna efter lokala seanser, healingsessioner eller andra andliga möten. Vi är så många nu att det nästan säkert finns många även där du bor, du behöver bara leta upp dem.


Taroten säger så här: Du är stark som håller ihop. Utåt "sitter du ihop" och de människor som möter dig märker inte alls hur ont du har. Du är djupt olycklig och försöker hela tiden hantera dina känslor i små doser, något som inte riktigt fungerar trots att du är bra på det. Men din framtid är mycket ljusare än du tror. Det finns så mycket vackert i den, framför allt kärlek. Vägen är inte oerhört lång men den är ganska lång, mest för att det tar tid för dig att läka. Ditt liv kommer att ha varit riktigt bra under en ganska lång period innan du kan landa och tryggt känna att du är lycklig. Så även om de positiva förändringarna ligger i en nära framtid så tar ändå hela processen en stund.


Det mesta av detta är sådant du bara kan vänta på, om du vill. Du behöver inte kämpa för att få det, det hänger inte på din insats. Men du kan göra att det går snabbare - framför allt att du hämtar dig snabbare - genom studier. Det du behöver är djupare kunskaper som direkt berör det du har varit med om. Det här behöver inte handla om att studera på högskola utan det kan lika gärna handla om att läsa texter eller delta i diskussioner med andra som har varit i samma sits som du. Här finns också en andlig aspekt - du behöver få en djupare insikt i hur människosjälen är funtad, och även om klassisk psykologi och filosofi är bra så finns det också ett annat, andligare plan som antagligen skulle ge dig mer. Men du behöver djupare kunskaper, och det är för att du behöver fler verktyg som kan hjälpa dig att förstå varför du mår som du mår, och hur du ska kunna lägga svårigheterna bakom dig på ett bra sätt.

Det kan också vara så att dina nya kunskaper öppnar för en del praktiska fördelar längre fram. Ett roligt jobb eller en lönsam bisyssla, kanske. Nya kontakter. En större och mer givande social krets.


Det kommer säkert att kännas riktigt nattsvart ett tag och vägen framåt är inte spikrak, den innehåller både fina upplevelser och bakslag. Men lita på Makterna. Det finns lycka, kärlek och sinnesro i din framtid, du kommer att komma dit. Tänk på det när vägen känns lång och snårig. Det kan kännas helt utom räckhåll men det är det inte. Du har större delen av svårigheterna i ditt liv bakom dig, och de lättsamma och roliga bitarna framför dig.

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page