top of page
  • Skribentens bildTor

Utan hjälp har ni inte en fungerande framtid

Hej! Efter ett längre förhållande undrar jag nu om det är dags för mig att bryta upp och att vi ska att gå skilda vägar...? Eller finns det en chans för fortsättning?

MJN

Ni fixar tyvärr inte detta på egen hand om ni vill fortsätta tillsammans

Svar: Det är väldigt sällan två så pass omaka personer som du och din partner har så oerhört mycket som förenar er.

Det är lätt att se att det finns saker hos honom du tröttnat på som hans tidsoptimism, hans utåtriktade charm i kombination med en grubblande natur och hans svängningar mellan stora gester och brist på ansvarstagande

MEN

Å andra sidan finns det en romantisk sida hos honom som får dig att spinna och en trygg styrka som du ser kommer bli svår att ersätta eller ens hitta någon som kan ge dig igen.

Ett rakt och ärligt svar måste bli: Det beror på hur mycket av honom du är villig att acceptera och hur mycket hen är villig att göra arbetet för att förändra det som bara inte fungerar.

Ja det finns saker du också behöver jobba på men det är huvudsakligen din partner som behöver göra mest.

Parterapi är ett bra hjälpmedel för utan yttre hjälp kommer kompromisserna ni gör bli just det – kompromisser som kommer skapa friktion på ganska kort sikt.

Ge det en chans under förutsättning att ni får hjälp om det inte låter sig göras – börja med ett mycket ärligt samtal. Om det inte fungerar gå vidare. Ni har en fantastisk möjlig framtid tillsammans men inte om ni fortsätter som ni gör nu

50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page