top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Träningstips för Tvillingar

Hej läste just vad Tor skrev om Lejonet och träning. Finns det något jag som Tvilling kan tänka på för att få bättre träning

Tack på förhand:

Johanna


Jodå och tack för att du skickade med dina födelsedata – det gör det lättare att ge personliga träningsråd och inte ”bara” prata om Tvillingar i allmänhet.

Tvillingar är sociala och älskar att umgås och väljer därför ofta lagsporter men vill du ha ut max av träningen är det i alla sporter starka tävlingsmoment men med stor sammanhållning inom gruppen som stort som du växer snabbast och får ut mest av träningen.


Photo by Mark Northern on Unsplash
Sporter med farlig spets passar dig utsökt

Tennis, squash, golf, orientering eller friklättring är bra exempel på den typen av sporter. Fullt fokus på den egna insatsen under utövandet och ett lättsamt umgänge med likasinnade före och efter ger perfekt inramning och gör träningen spännande. ”Vanlig” aerobics eller spinning kan också funka men då bara om den som leder klassen jagar upp en känsla av tävlande och viktighet.

I ditt fall är du väldigt mycket tvilling men med Mars i ett jordtecken och Venus på gränsen mellan eld och jord behöver du också känna att du tar i nära max med en liten krydda av adrenalingivande riskfaktor. Det gör att en del lite mer ”udda” sporter skulle kunna vara riktigt rätt för dig. Downhill mountainbike är ett exempel, badminton (på klubbnivå eller uppåt) är ett annat. Squash har vi redan nämnt men här kommer också ett antal motorsporter in. Enduro, motocross mm har en fantastisk fin sammanhållning inom gruppen (för det allra mesta) men är också extremt tävlingsinriktat.

Allra bäst vore det om du hittade en Vädur eller en Skytt som din träningspartner för ni skulle sporra varandra till både roliga träningspass och väldigt goda resultat.

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page