top of page
  • Skribentens bildTor

Terrordröm

Hej. I natt drömde jag att jag flydde från terrorister och att jag sprang med mitt yngsta barn hårt hållandes i handen för att komma undan dom. Det var läskigt och vi gömde oss.

”G”


Att jagas av ansiktslösa eller maskerade personer betyder ofta att man upplever ett stort hot som man inte hittar sätt att bemöta eller lösa.

Svar: Drömmen har två olika betydelser som båda är relevanta men där den ena är viktigare än den andra.

För det första (mindre viktigt för dig personligen) är att du oroar dig för osynliga och ständigt närvarande hot runt dig och din familj. Det här är något som du delar med väldigt många just nu eftersom vi lever under ett virushot i en värld som även i övrigt handlar om hemska saker med en stor osäkerhet. Att bli jagad av främmande och akuta men ofta ansiktslösa hot (som troligen maskerade terrorister) är ett vanligt sätt att manifestera detta av det undermedvetna.

Det andra är att du mer direkt känner att din familj är under tryck och närmare bestämt att du inte riktigt kommer fram till och rakt kan kommunicera med dina närmaste just nu. Med en sån kort beskrivning av drömmen är det svårt att säga exakt vad det består av men troligen är en del av hotet att du känner att ditt barn växer upp lite och att hoten mot er består en del av att ner relation förändras. Att du gömmer dig med barnet betyder att du vill och behöver mer tid och närhet med dina barn, inte bara för deras skull utan faktiskt också för din egen.

96 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page