top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Tar jag min föreläsning till himmelen?

FRÅGA TOR OCH HANNA: Kommer jag hålla min föreläsning ”Att leva i ett helvete men ändå vara i himmelen” ❤️

Anna


Svar: Förs och främst – vilken jättebra titel, jag känner mig själv väldigt nyfiken på föreläsningen så innan jag tittar på vare sig stjärnor eller kort så vill jag bara säga att jag hoppas verkligen att det blir av.


Du kommer hålla din föreläsning många gånger men du behöver hitta ingången till det första framförandet själv

Nu till stjärnorna och korten: Givet din konjunktion mellan Solen och Mars har du definitivt närvaro och kraft i framförandet och som Jungfru behöver du bara ett ämne som du brinner för och vill förmedla för att fånga din publik och ge dem kraft och förståelse.

Det har du så hittar du bara en form och ett forum att hålla det på så kommer föreläsningen bli en framgång.

Du avslutade arbetet med föreläsningen (att komma i mål med den och hitta rätt form) när du hade en konjunktion mellan din natala Jupiter (Jupiter i ditt födelsehoroskop) och den transita Jupiter (Jupiter där den är på stjärnhimlen för stunden) och det ger verket en extra nivå men det gör också att du nu, när konjunktionen passerat, troligen känner dig ganska otålig att komma igång och det finns också en risk att om tiden hinner gå att du börjar tappa självförtroendet och tron på det du åstadkommit. Gör inte det – ditt verk är mer än tillräckligt och människor förtjänar och behöver höra det.

Du kommer hålla din föreläsning och du kommer hålla den mer än en gång och det är nästan nödvändigt för att hitta exakt rätt publik och framför allt den stora publik som du kommer nå behöver du först skapa ett intresse. Du behöver hitta en samarbetspartner och ska jag tro mina kort rätt är det en som håller på med utbildning. Troligen ett studieförbund eller ett utbildningsföretag. Det är enklast (och billigast) att börja med offentliga aktörer (skolor Centrum för lärande komvux mm) men var beredd på att byta till ett privat bolag för att nå ut till många på en gång.

Så ditt arbete med föreläsningen är långt ifrån slut. Nu har du skapat den, nu återstår att nå ut med den och det kommer ta tid och energi. Räkna med att du får möjligheten att hålla föreläsningen genom (eller för) en mindre grupp inom 2 månader och att du når din stora publik tidigast till hösten.

Korten säger också att du bör använda dig av en person du redan känner för att få hjälp att hålla den en första gång.

Så JA du kommer att få hålla föreläsningen och det kommer gå bra men det kräver att du själv skapar dörren till den scen du behöver.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page