top of page
  • Skribentens bildTor

Stressdrömmar om resor

Hörde Tors svar om drömmar på radio för första gången i tisdags och tyckte det var mycket trevligt att lyssna. Min dröm, som återkommer i olika versioner lite då och då. Jag kommer sällan ihåg mina drömmar, men denna variant är som en mardröm, som riktigt tar tag i mig. --- Vi skall åka någonstans, kan vara nära eller långt bort, kan var jag och min man tillsammans eller med andra. Paniken kommer när jag inte har packat en enda pinal och båt/flyg/taxi går snart. Allt är en enda röra och jag får liksom ingenting gjort. Min man finns där också, men gör inget och är heller inte nervös för att vi kommer missa vår resa. Det som gör att det känns som en mardröm är att jag inte får något ur händerna så ingenting blir packat och klockan går... ---- Det hör till saken att jag är väldigt (alltför) organiserad och har i verkligheten allt under kontroll före en resa. "Ullis"


Just den här drömmen handlar om konroll men vi kommer se fler resedrömmar som visar på längtan och irritation inom kort.

Svar: Tack för berömmet. Du kan höra mig på STAR FM på torsdagar runt 11.00 och sedan reprisen tisdagen efter runt 13.00. Att prata drömmar är stenkul och något jag kommer göra mer av på sidan också framöver

Nu till din dröm som har två funktioner. När den kommer i närheten av att ni ska resa (då tror jag att drömmen dessutom ser lite annorlunda ut) är det ett sätt för ditt undermedvetna att gå igenom packningen en extra gång så att du sedan, i vaket tillstånd, ska ta en sista fundering på om det är något mer som borde med, eller kanske något som går att ta bort.

Den stora orsaken till drömmen är dock de gånger den händer när ni inte är på väg någonstans. Då handlar drömmen om vad ditt liv egentligen innehåller under vardagen. Drömmen antyder att du inte är nöjd med den tillvaron ni för då det inte är något "äventyr" på gång. Paniken handlar egentligen inte om att du eventuellt kommer att missa resan - den handlar om hur du skulle må om det inte var en resa på gång alls. Samtidigt finns det en underton av att ditt undermedvetna brottas med den skrämmande tanken att det inte kommer att bli lika lätt att hålla stenkoll på allting framöver. Just att din man inte gör något och att du i ditt vakna jag är så organiserad gör att det är lätt att hitta en del signaler om att ålder och minskad lust till utflykter (inte minst hos din partner) gör det lite svårare att komma iväg varje ny gång. Det märks att du är organiserad för det är många år tills du verkligen kommer att få några problem men antydningarna finns och eftersom det är något som står utanför din kontroll så leder det till den här typen av panikdrömmar


Det här gäller inte din dröm så mycket eftersom du har den ofta men drömmar om resor och resor som strular börjar bli väldigt vanliga just nu och har att göra med oro/insikt om ens personliga begränsade rörlighet och är huvudsakligen ett sätt för det undermedvetna att försöka hantera det.

Till en mindre del handlar det också om besvikelse inför missade och ändrade sommarplaner men det är inte så mycket om det nu men det kommer komma många såna i en snar framtid (de kommer dock se lite annorlunda ut.

138 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page