top of page
  • Skribentens bildTor

Riven av en katt

Jag kommer ofta ihåg flera olika drömmar när jag vaknar på morgonen och det är mycket sällan som de är otäcka. Jag tror inte at jag kan komma ihåg att jag har haft en dröm med återkommande tema. Jag tycker om att fundera på mina drömmar och det har hänt att jag drömt sånt som sedan hänt i verkligheten. För ca 6 månader sen drömde jag att jag kom hem och att det låg en katt på övervåningen och sov. Efter ett tag gick jag upp och då försökte katten attackera mig men jag lyckades hoppa åt sidan. Jag gick in i min sons rum och då kom katten tillbaka och flög på mig. Den högg sig fast i armen. Jag fick inte katten att släppa utan jag var tvungen att bända upp käken samtidigt som jag tog tag i svansen och svingar katthuvudet i golvet tills katten dör. Efter ett tag är det som att katten visar livstecken och jag ger den konstgjord andning. Där slutar drömmen. I förrgår drömde jag att jag var på någon slag mottagning (födelsedags- eller bröllops-) i min mormors gamla hus. Där var en väldigt busig katt så jag tänkte att jag skulle gå upp på övervåningen för att ta av mina tunnstrumpor så att katten inte skulle förstöra dem. På väg upp kommer katten springandes efter mig och flyger på mig. Den biter sig fast i låret med både tänder och klor. Den släpper inte taget så igen får jag bända upp käken och denna gång stryper jag katten. Sedan tänker jag att det hade kanske varit bättre om jag tagit en kudde och kvävt den. Där slutar drömmen. Vad betyder detta? Varför så brutalt? Jag är varken katthatare eller mordisk av mig?


attackerande katter är väldigt ovanliga drömsymboler

Svar: Att katten attackerar dig gör drömmen ovanlig. Katter i drömmar är oftast symboler för skydd eller varningar om att man är på väg åt "fel" håll i livet. Den första drömmen var nog den betydelsebärande drömmen i det här fallet medan den andra troligen var en dröm vars syfte var att du skulle kunna bearbeta traumat efter den första drömmen. (det finns en alternativ tolkning.) Min tolkning av dröm ett är att du var på väg att fatta ett beslut om din familj (troligen din son). Katten påvisade hur din sons reaktioner på beslutet skulle bli och att du slog ihjäl katten visar på hur du skulle reagera på att han "trilskades". D v s att du "för hans egen skull" inte skulle lyssna på hans invändningar.

Tänk igenom tiden sedan efter drömmen och se om det finns något område som din son reagerat kraftigt på. Något han misstyckt om men du ändå fått honom att göra. Är det så kan du alltid ändra det nu och är det inte så räknar jag med att du tog drömmen till dig och ändrade ditt beslut

97 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page