top of page
  • Skribentens bildTor

Relationsoro

Hej! Har en längre tid känt oro över min relation till min man. Känner allt mer att jag inte får plats/prioteras i hans värld. Vi har dock pratat mycket om detta och han vidhåller att inget är fel. Vet att jag är en känslomänniska men vet inte vart jag ska ta vägen med denna magkänsla. Ska jag bara sluta att analysera och gilla läget?

Si.


Reflektion och analys är viktigt. Att du känner ett behov är skäl nog för att lita på dina instinkter

Svar: Nej, din magkänsla är inte fel men det betyder inte att ”något är på gång” vad gäller honom och hans liv och livsval. Det handlar istället väldigt mycket om er och er relation och hur den utvecklas.

Helt enkelt vad ni vill med era liv tillsammans och var för sig och inte minst vad du ser framför dig för din egen skull.

Att han vidhåller att inget är fel är på många sätt en önskan att saker ska bestå som de är. Många män, och så även din, lever mycket efter att ju färre saker man petar i desto mindre går sönder. Helt enkelt att halvbra är tillräckligt bra eftersom risken är att en förändring kommer kräva insatser som dels inte garanterar framgång och dels gör att de måste anstränga sig mer än de gör nu.

Det betyder inte att förändring är dåligt eller svårt men det gör att det finns ett i ditt tycke onödigt motstånd och det motståndet leder i sig till att du upplever att det finns underliggande orsaker som kanske inte ens existerar.

Just nu finns det inget annat än det du ser att oroa sig för men det gör också att det du inte tycker fungerar är lösbart och att det finns en väg tillbaka till den relation du saknar och hoppas på igen.

Så fortsätt analysera och inrikta dig på hur du vill att ditt liv ser ut om fem eller tio år. Det är målbilden och från det perspektivet kommer du se var, hur och om din relation behöver fungera och se ut för att du ska nå den lycka du förtjänar.

56 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page