top of page
  • Skribentens bildTor

Red ut dina frågor med en professionell lyssnare

Hej! Jag har under en längre tid känt mig vilsen. Jag har mer och mer dragit mig ifrån min sambo, som är fantastisk på alla sätt och vis. Vilket medför ett konstant dåligt samvete hos mig. Men det är något som har skavt. Vi har försökt få barn utan framgång. Jag tror dock att mina känslor och mitt tvivel fanns någonstans innan vi förstod att detta var ett problem. Jag känner mig som sagt vilsen och jag saknar något, nu är jag i ett vägskäl där jag inte vet om jag borde lämna relationen. För ett år sedan fick jag panikångest vid tanken på om hen skulle fria och den känslan sitter kvar. Min fråga är, kommer jag att göra ett stort misstag om jag lämnar detta förhållande och liv som jag har just nu? Eller är det vad jag egentligen kommer må bäst av i slutändan?

Vilsen


ibland vill man flera saker samtidigt, att ta hjälp att reda ut det är en bra väg framåt

Svar: Innan jag ens går in på att prata om er och er relation och vad ni har för möjligheter at få barn ihop (goda) eller bygga en relation ni båda trivs med (också goda) behöver vi prata om dig.

Det du beskriver när det kommer till dina känslor och hur du reagerar på relationen, på ett potentiellt äktenskap och på din egen situation har inte en tydlig bas i vare sig ditt horoskop eller din partners eller era två tillsammans. Istället pratar det om hur du mår och vad som fatas dig för att du ska känna dig trygg i dig själv och ditt förhållande.

Naturligtvis finns det grund för vad du känner men den grunden ligger djupare i dig och är svår att komma utan hjälp.

Att sitta ner med någon som kan se din situation utifrån och hjälpa dig hitta nya infallsvinklar kommer ge dig en större insikt i vad det inners inne är vad du söker och behöver för att kunna hitta lugnet och lyckan med dig själv och din partner.

Det allra lättaste sättet att få en bra samtalspartner är att höra av sig till din hälsocentral och boka tid med en terapeut.

En professionell lyssnare med utbildning i at leda samtal och ställa rätt frågor kommer ge dig insikter som leder till de svar du söker.

Jag skulle naturligtvis kunna säga en hel del också men jag tror det är effektivast att börja med en terapeut det kommer ge klarhet både i varför du känner som du gör och vilka frågor du egentligen borde ställa dig.

Med värme

Tor

59 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page