top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Ni måste prata med varandra!

Fråga: Under flera år har jag haft en återkommande dröm fast i olika versioner. Det handlar hela tiden om att min kära far är död/eller dör. Det hela är väldigt obehagligt för jag vaknar hela tiden gråtandes och förstår aldrig om det är sant eller inte den första stunden.

Vad kan det betyda? Handlar alltid om honom, ingen annan!

"Maria"


Döden är en stark drömsymbol som manar till förändring....

Svar: Döden är en väldigt stark symbol men det handlar väldigt sällan om att någon har eller kommer att dö. När det handlar om riktig, fysisk, död är det andra symboler som kommer fram; regnbågar, fjärilar, ändlösa obeskuggade gräsvidder.

Efter ett dödsfall – ofta på årsdagen eller runt allhelgona – är drömmar där man har oväntade och mycket innerligt möten med den avlidne. Oftast i form av ett samtal och inte sällan på platser som har stark emotionell betydelse men det kan också ske i andra former.

I Tarotkorten är kort nr 13 Döden och där står kortet för omvandling och förändring.

Din dröm handlar med stor sannolikhet om olika saker som tillsammans tar sig ett enda starkt uttryck. Det handlar med all sannolikhet om sådan som har sina rötter i din barndom och uppväxt.

Eftersom döden symboliserar förändring, avstånd och sådant som man blir tvingad att lämna oavslutat och osagt skulle jag säga att du upplever att det finns ett avståndstagande och en outtalad upplevelse av svek eller otillräcklighet mellan er. Att du vaknar i tårar på det sättet du gör och att upplevelsen är så stark att du har svårt att skilja den från verkligheten säger också att det finns sådant som ni båda har skjutit under mattan och aldrig, aldrig talar om eller ens låtsas att det finns. Med stor sannolikhet handlar det om en förlust eller bortgång som ni båda tror den andre mår bäst av att ni inte tar upp.

Mitt råd är att sätta dig ner med din far och verkligen prata om de sakerna som du innerst inne vet att ni borde prata om men inte gör. För om du känner så här starkt gör han det med all sannolikhet också.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page