top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Ni är heta tillsammans MEN...

FRÅGA TOR OCH HANNA:

Hejsan! Jag och ett ex till mig gick isär för nästan 4 år sedan efter en kortare, men intensiv, relation! Vi båda har nya partners nu och jag är nöjd med mitt liv idag. Men... Ibland när vi springer på varandra på stan eller jobb (jobba i samma byggnad) så känns det som att jag gjorde fel att låta denne gå så lätt. Det slår gnistror i hjärtat och jag tvivlar på min egen förmåga att göra val i livet. Just i de ögonblicken kan jag känna en enorm saknad trots att jag är nöjd med livet. Hur ser universums plan ut för oss? Kommer vi hitta varandra åter igen eller är det enbart ett spratt?

HsG


Ni känner båda samma sak men slipper mycket sorg och bekymmer om ni låter den andre komma undan

Svar: Ett spratt är det inte. De allra flesta har en relation till ”den där som inte blev” även om det du har är så mycket mer än väldigt många har. Dragningskraften finns på två plan. Det ena är helt psykologiskt: Du, eller snarare ditt undermedvetna, ser vad ni skulle kunna varit och lägger in alla de där grejerna som du i ditt nuvarande liv känner att du inte hunnit eller till och med valt bort.

Det betyder inte att du skulle kunna få det med ditt ex om ni blev ihop igen men han blir din ikon och räddningsplanka som ditt undermedvetna hänger upp allt det där du innerst inne hoppas att du kommer åt att göra.

Det andra är att ni har en alldeles särskild kemi emellan er. Ni är egentligen inte ”bra” för varandra för allt som var skälen till att ni slutade vara ett par finns kvar. Ni bejakar varandras egon på ett härligt men nästan ostoppbart sätt, ni förstår varandra och kan förutse vad den andra vill på ett sånt sätt att ni båda ger den andra utrymme att utveckla idéer och tankar utan att hindra eller ifrågasätta om det är särskilt väl genomtänkt och kanske framför allt – ni passar ihop sexuellt på ett sätt jag tror är oerhört svårt att matcha och det går åt båda hållen.

Så lockelsen kommer alltid finnas där och om ni två hamnar på samma kurs eller fastnar i samma hiss tror jag att det blir vansinnigt svårt att det inte ”råkar” hända något. Och öppnar ni den dörren kommer ni ”råka” ramla in i varandra om och om igen.

MEN som jag sa så är det inte en riktigt bra relation eftersom ni har oerhört svårt att stötta varandra och glädjas åt den andra. Det ni har är självförbrännande, tokigt, hett, hämningslöst och oerhört korttänkt och det är det som lockar nästan mer än något annat. Ni ger båda den andra en ursäkt att inte vara vuxen och ansvarskännande och det är i sig inte en dålig sak. Problemet är det att så fort ni behöver mötas i vardagen och ”vara vuxna” så försvinner magin. Helt plötsligt finns bara det som retar er på den andre kvar. Det som skaver och det som inte fungerar.

Det är inte det att det går dåligt för det gör det inte – det är bara det att det inte alls är kul!

Ni har ett starkt trigonbaserat förhållande och det är super i medgång och bekymmerslöshet men ger inte av sig själv den trygghet och styrka som man behöver när det blåser.

Det gör att om ni väljer varandra nu så kommer det bli samma sak igen – intensivt – hett – och kort. Och dessvärre kommer det lämna er med samma känslor som förra gången. Att det fortfarande finns något där. SÅ det skulle inte vara över – bara slut.

Den enda fungerande framtid ni skulle kunna ha är en helt utan vardag. Det betyder att ni antingen kan ha en helt gränslös relation där ni båda är ihop med andra och i hemlighet träffar varandra (inget vare sig du eller han är bekväma med – ni är inte den typen av människor) eller att ni väntar med att ha en relation tills alla rutinmåsten ligger bakom er. Detta infaller när en eller båda av er blir miljonärer och kan leva bekymmersfritt eller när ni båda är 55 eller äldre.

Så tyvärr ser det ut som att både du och han mår bäst av att se på varandra som ”den som kom undan” eller välja ett alternativ ni båda mår dåligt av.

Tyvärr.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page