top of page
  • Skribentens bildTor

Mormors ande på drömbesök

Hej! I natt hade jag en läskig dröm, jag stod i mitt nuvarande vardagsrum och såg fotografier av min pappa som han såg ut när jag var liten! Sedan fick jag känslan av att min bortgångne mormor dök upp i vardagsrummet, jag såg plötsligt målade tavlor med hennes porträtt på väggen som hon såg ut i yngre dar! Möbler och saker ändrades om och stod huller om buller i vardagsrummet och det var mormor i andlig form som ställde till det! Sedan dånade det och lät som en jätte som stampade i golvet! Blev ett himla oväsen! Vaknade då med obehaglig känsla! Fick känslan av att något behöver möbleras om i mitt liv ordentligt hi hi… I samma dröm åkte jag på en väg i min bil som jag kände igen sedan tidigare! Kul att se hur ni tolkar drömmen! Ha de fint!!

A


Din mormor lämnar över vuxenskapet i familjen till dig.

Svar: Spännande dröm, riktigt spännande och rolig att tolka. Jag kan börja med att säga att du inte har fel om tolkningen, något behöver möbleras om.

Ens hem är nästa alltid en avspegling av ens självbild och var i livet man befinner sig just för ögonblicket. Att saker ändras mer eller mindre medan man ser på betyder att det finns en obalans i livet och att man håller på att gå igenom en förändring. Att det är din mormors ande som är inblandad säger att det troligen har att göra med dina föräldrar och framförallt din relation till dem. Min misstanke är att de gärna vill se dig mer som deras barn (särskilt din mamma skulle jag tro eftersom det är din mormors ande) medan du upplever dig mer som en jämlik – för att inte säga den som är mera vuxen och framförallt har mer koll på samhället och världen.

Det drömmen betyder är att din mormor (din mammas mamma) nu har mer gemensamt med dig än med din mamma – alltså at du är på väg att ta över den rollen i er relation. Rollen av att veta mest och ha bäst koll på omvärlden.

Det betyder inte att er känslomässiga relation (mor dotter) behöver ändras men när det kommer till praktiska frågor är det du som är den som leder och har rätt.

Det är på många sätt en stor uppgörelse som vänder många begrepp på ända (möblerna i hemmet) men eftersom lägenheten inte brinner ner eller går sönder så handlar det mer om att hitta en ny balans och mindre om en uppgörelse med ett uppbrott i andra änden.

Bilen är intressant eftersom du kör den på en väg du i drömmen tycker dig känna igen betyder i det här sammanhanget att även om det här är första gången ditt undermedvetna säger att du är i den här situationen är det inte första gången du upplevt att du kan världen bättre än dina föräldrar.

35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page