top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Mördare jagar mig i drömmen

Alldeles nyligen hade jag en dröm som var så besynnerlig att jag inte kunnat släppa tankarna kring den. Jag drömde att jag blev utsatt för ett mordförsök av en mycket närstående person. Drömmen började med att jag befann mig vid en stuga på en plats inte helt olik en som jag besökt i min barndom. Stugan befann sig på en udde och runt den gick en älv som omgärdade platsen likt ett "L". Vattnet var högt och strömmarna strida som om det vore vårflod. Vid stranden framför stugan badade tre pojkar. Men trots att personen som utsatt mig för mordförsök befann sig inne i stugan hade jag tid att gå fram till pojkarna och varna dem för att bada för långt ut på grund av det höga vattenståndet och de mycket strida strömmarna.

Vad personen i stugan gjort för mordförsök visste jag inte utan det var mer en stark känsla jag hade. Jag insåg att jag var tvungen att fly och jag tog en kanot som fanns på stranden och den släpade jag till vänster om stugan för att paddla iväg därifrån. Antagligen för att pojkarna och förövaren inte skulle upptäcka mig. Med möda lyckades jag ta mig över älven för att fortsätta min flykt med bil. Men bilen startade inte och inte heller gick det att tända ljuslyktorna. Insikten att personen som utsatt mig för mordförsök mixtrat med bilen fyllde mig med skräck men jag var trots det inte panikslagen utan jag kunde till slut starta bilen. Ljusen gick dock inte att tända. I mörkret körde jag bilen nerför en brant älvbrink för att ta mig över ännu en älv, eller så var det samma som tidigare för vattnet var lika högt och det var lika strömt. Jag var orolig att bilen skulle sjunka eller flyta nedströms förbi samhället som syntes på andra sidan. Den här passagen var bredare än den förra så den var på något sätt farligare men räddningen skulle finnas på andra sidan. Jag lyckades ta mig över älven och ta mig till ett hus där jag bad om hjälp.

Efter det här minns jag inte mer men jag har aldrig drömt något liknande förut så det skulle vara roligt om ni kunde hjälpa mig att förstå den. Det kändes så starkt att jag verkligen blivit utsatt för mordförsök. Flykten över vattnet kändes så verklig, mörkret och det hotfulla vattnet med sitt djup och sina strömmar gav skräcken en djupare innebörd. Under den här drömmen var det nästan som om förutom dygnets tid också årstiderna förändrades. Från att ha varit kväll när jag pratade med de tre pojkarna till att bli tidig gryning när jag kommit över älven och till huset på andra sidan för att be om hjälp. Tidig vår i början av drömmen och sen höst när jag tog mig över den andra passagen.

Jag har aldrig känt mig hotad eller rädd för personen som i drömmen skulle ha utsatt mig för mordförsök så jag tror att det egentligen handlar om något annat men vad vet jag inte och jag hoppas ni kan hjälpa mig.


Photo by Lacie Slezak on Unsplash
Mycket riktigt handlar inte drömmen om att någon är ute efter dig utan om konflikter du vill undvika

En annan dröm jag haft är en som återkommer ibland. Den handlar om att jag ser ett flygplan krascha över min hemstad. Det händer alltid på kvällen så jag ser tydligt eldslågor och gnistor. Det märkliga är att ingen annan upptäckt det. På morgonen, dagen efter i drömmen, brukar jag lyssna på radion för att höra om det skulle höras något på nyheterna men det gör det aldrig. I drömmen brukar jag gå ut och leta efter olycksplatsen men trots att jag kan känna röklukt kan jag inte hitta platsen.

Jag skulle också vilja veta om jag har någon som vakar över mig och vem det skulle vara i så fall.

Vill också passa på att fråga om mig och min sambo hur vi passar i hop. Jag har mina betänkligheter men jag skulle vilja veta vad stjärnorna säger om det också. Är själv Skorpion och min sambo är Vädur.


Svar: Det var många och ganska komplicerade frågor. Låt oss börja med väktare: Du står inte ensam men det finns ingen som direkt ger dig en stödjande hand. Det beror på att det finns vägval framför dig där det är viktigt att du fattar dina beslut själv. När det är gjort kan det vara en annan femma men det får jag inga intryck om nu.

När det kommer till förhållanden så måste jag veta mer än bara era stjärntecken för att kunna se hur ni passar ihop. Det är mycket mer än bara i vilket tecken solen stod när du föddes som avgör det. Jag skulle behöva veta minst år månad och dag på er båda för att kunna ge några som helst detaljer. Det enda jag generellt vill säga om Skorpioner och Vädurar är att de är väldigt olika och ser till olika saker i livet. Skorpioner prioriterar vanligen känslolivet, hemmet och kärleken (så länge den är stark och förbehållslös) medan Vädurar är erövrare som söker framgång, mätbara resultat och, i viss mån, beundran. Det finns ingenting som krockar mellan dessa två önskemål och det kan bli väldigt fina, livslånga, band mellan dem men det kräver att flera andra livsområden binder ihop dem, annars uppstår ingen förståelse och sällan någon långvarig gnista. Det har ju ni så det finna annat om binder er samman. Vad det är kan jag dock inte säga utan att veta era födelseår, månader och dagar.


Nu till drömmarna: Den första drömmen handlar inte om flykt eller uppbrott. Det den skulle handla om är konfrontation. Du skulle ha mött den som ville mörda dig och i utväxlingen er emellan fanns det lärdomar att det. Istället valde du att försöka fly och drömväven svarade med att göra det så svårt för dig som möjligt. I verkligheten finns det ingen som vill mörda dig. Drömmen handlar däremot om val och att välja. Det finns en situation mellan dig och den du drömde om där du vill ha en utväg utan att nödvändigtvis behöva vara den som tar upp frågan. Problemet är att du är tvungen att stå för det du vill om förändringen du vill ha ska bli sådan som du önskar.

Den andra drömmen handlar om rötter och förändrade band. Du upplever att alla låtsas att allt är som det alltid varit trots att det inte är det. Att ingen du umgås med medger att ni inte längre tycker samma saker eller är samma människor som ni var förr. Det är också en önskan om att bryta sig loss från det som varit. Drömmen säger att du även där hoppas att någon yttre kraft eller händelse ska göra dina val acceptabla och enkla.

Det finns en hel del som du måste göra framför dig. Mitt råd är att du vågar ta steget och axla ansvaret för det du själv tycker och vill. Visst kommer många att tycka att du gör fel, men de är färre än du tror.

77 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page