top of page
  • Skribentens bildTor

Längtan efter första kärleken

SNÄLLA hjälp mej!!!!! Jag är lite ledsen :( För många av mina kompisar har hittat en flick/pojkvän och jag har precis kommit in i den där fasen då jag verkligen, VERKLIGEN längtar efter närheten, bara efter att veta att jag har någon som verkligen gillar och tycker om mej! Så nu till lite frågor: Jag är kär i en kille i min ålder som går på en annan skola. Våra mammor har vart bra kompisar som små! Ska jag våga visa att jag tycker om honom? Är han kär i mej? Eller tycker han om mej på "det" sättet? Om han gillar mej, liksom, hur ska jag då gå till väga för att bli ihop med honom? Och om ni nu skulle berätta att han inte är kär i mej, finns det någon annan som jag skulle kunna passa med som motsvarar mina känslor? Detta är jätte jobbigt, jag tänker på det varje dag, det känns som om jag aldrig kommer att bli ihop med nån! Detta kanske inte låter viktigt, men det känns som att hela mitt liv alltid fokuserar sej på att jag inte har nån, och att jag inte duger nog till att få vara med någon!! Snälla hjälp mej!

"jinnaGev"Svar: Nja, han har hopp och fantasier om dig men han har inte riktigt vågat sätta dem i tydliga bilder. Dels för att mycket annat fyller hans huvud också och dels för att inte han heller vill bli sårad eller känna sig dum eller liten.

Att bli ihop kommer nog att gå bra och nu när terminen är slut kommer det finnas mycket tid – kanske till och med lite för mycket för att inte ses varje dag är jobbigt men gör att det ni gör tillsamman känns viktigare och roligare. Fråga om han vill göra något med dig: gå på bio, se på TV, gå och fika eller liknande så att du får tid att se om han är lika rätt för dig som han verkar och för honom att komma på att han nog faktiskt har en chans att bli ihop med dig.

Gick det bra med er första grej så ring honom, eller messa några gånger bara för att väcka mer intresse och få honom att fatta att du nog gillar honom (killar kan vara oväntat långsamma att fatta att man gillar dem).

Gör sedan något mer tillsammans och om han inte tar initiativet så är det här läge och ta första steget och fråga om han vill vara ihop med dig. Det kan naturligtvis gå helt fel men då har du i alla fall vågat och eftersom han inte går i din skola och sommarlovet är långt så kommer inte alla du känner att få höra om det heller. Dessutom är chanserna att han inte frågar först eller att han säger nej jättesmå om du tagit så här lång tid på dig.

Fördelen med att faktiskt dejta honom först (för det här är dejting) är att om du någonstans på vägen märker att han är helt fel, eller gör helt fel eller tycker något du inte alls gillar så kan DU säga nej till honom (ofta utan att han ens fattar att du hade tänkt att säga ja) och gå vidare till någon som förtjänar dig. För det finns många som gillar eller skulle kunna gilla dig. Problemet är, som sagt, att killar har mycket annat som fyller deras tankar och tid just mellan att de är 13 och 16 så ofta krävs det att man vågar chansa och fråga först, och alltså vara beredd på att få ett nej. Dejting är ett bra sätt att väcka rätt tankar och ge dig tid att se om killen verkligen är rätt.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page