top of page
  • Skribentens bildTor

Kommer vår pojke få ett syskon?

Jag skulle vilja veta om det finns något som talar för att vi skulle få ett syskon till vår pojke innan det är för sent för min del. När skulle det i så fall vara troligast att detta händer? Kan det vara någon hjälp med akupunktur eller hormontabletter?

Pojken i sig är ett under, vi hade redan börjat på fertilitetsbehandling när vi upptäckte att vi var med barn.

För hans del skulle jag vilja fråga om hans sömn, eller snarare brist på sömn. Sedan han föddes har han inte sovit ordentligt mer än ett par nätter. Ibland är vi vakna upp till 9 gånger mellan 22-07.

På natten vaknar han ibland och gråter men verkar inte vara vaken och blir mest arg och irriterad om vi lyfter upp honom. Han är också väldigt orolig när han ska somna.

På dagtid är han harmonisk och glad, de flesta säger att de sällan sett en så glad unge. Han äter med god aptit, är tidig med tänder men har problem med magen. Kan vi hjälpa honom mer?

Skulle även vilja ha råd beträffande min egen oroliga mage. Den har varit bra i 1,5 år nu men börjar må dåligt igen. Har det med psyket att göra?

"Susanne"


Under barnets Månår kommer mycket handla om känslor och reaktioner - det övergår till kommunikation och nyfikenhet ganska snart

Svar: Ditt eget horoskop är komplicerat och aspektfyllt och det kommer inte som någon överraskning att din sons horoskop närmar sig den kategorin det också. Han har en utomordentligt stark stor Eld-trigon som ingår i en Stor Drake vars spetsar är Ascendenten i ena änder och den samlade kraften av Mars och Uranus i andra änden. Till yttermera visso består ett av den stora trigonens hörn av Chiron, Pluto, Månen och Solen mycket nära varandra (inte mer än sex grader från ena änden av samlingen till den andra). Vi pratar om en ung man med enorm karisma och enorm energi som säkert kommer att få ett mycket märkvärdigt liv. Men ur eldtrigonen kommer också en viss rastlöshet och oro, en vilka att erövra världen och personlig frihet innan det egentligen är görligt. Detta kan vara skälet till hans oroliga nattsömn som synbarligen rimmar så illa med den glada, utåtriktade och modiga unge som han är i vaket tillstånd.

Jag tror inte att ni skall vara för oroliga för den sakens skull. Mars och Uranus på Descendenten kan peka på rent fysiska problem i viss mån, framför allt kan huvudvärk, plötsliga febertoppar (tack vare ett effektivt immunförsvar), högt blodtryck, oro, kramp i benen och växtvärk vara aktuella besvär med tanke på pojkens horoskop. Observera kan; det behöver inte nödvändigtvis vara så att energierna tar sig dessa uttryck. Inget av detta behöver heller bli särskilt allvarligt. Men det sammantagna intryck är att det finns så mycket energi och så mycket vilja inom honom att det är mer än han kan hantera, särskilt vid så låg ålder. Lugnare blir det när Månålderns tar slut och Merkuriusåldern tar vid (runt åtta års ålder). Och redan innan dess blir det lättare när han får större motoriska möjligheter.

Några saker som kan vara värda att ha i åtanke inför framtiden: Han trivs med frihet och avskyr tvång och strikta regler. Han har också ett stort hjärta för sina vänner, varför ett stökigt större dagis med täta byten av personal och lekkamrater vore väldigt jobbigt för honom. Och så är han en människovän av stora mått, men samtidigt är det ansträngande att vara så social och öppen som han är. Du som är hans mamma märker säkert bäst om han trivs bra med massor av människor runt dig eller behöver en och annan dag i ensamhet ibland.

Små Skyttar kan generellt vara enormt aktiva. Jag har en själv, hon var uppe på fötter tidigt och gick utan stöd innan hon var åtta månader, och när hon väl fick tänder låg hon och gnisslade med dem nätterna igenom, rastlös och otålig att tackla nästa dag. Nu är hon sju år gammal och studsar ur sängen en timme före alla andra varje morgon. Skyttar har ofta en väldig fart framåt. Knepet är att låta dem vara väldigt aktiva, utan att boka in dem med fullt av aktiviteter för då blir de bara stressade.

Färger som kanske kan verka lugnande just för din lille pojke är klarrött och turkos.

Magproblemen kan komma sig av att han är så försigkommen. Bovete, tång och alger kan vara bra när han blir lite äldre. Ett bekymmer kan vara att hans tarmfunktioner är långsammare än resten av honom, så att hans kropp "tappar rytmen". Fibrer är förstås alltid bra, och katrinplommon, om det är där skon klämmer. Men nu är han ännu lite för liten egentligen för att jag skall kunna rekommendera särskilt mycket mer än att det är klokt att undvika stress. Självklart kan magproblemen också vara en orsak till den störda nattsömnen. Det kan möjligen vara värt att testa med lite banan på kvällskvisten för att se om det lindrar något. Det kan också hända att han skulle sova lugnare om han hade rörelser kring sig, t ex om han fick sova i din säng. Att ta upp honom stör honom sannolikt mer än det hjälper.

När det kommer till att skaffa ett syskon är det naturligtvis ett bra tecken att du fick ett barn på naturlig väg. Nu är ju han bara snart ett år så det bör egentligen inte vara så bråttom med syskonet (fast jag förstår att du vill skynda, med tanke på din ålder), för din kropps skull. Någon stark markering för fler barn finns inte i ditt horoskop men det behöver inte betyda så mycket eftersom den son du har inte syns tydligt heller. Nästa "laddade" punkt är när du är 44, där har du en bra chans om inget hänt innan. Vid 52 skulle jag tro att dina möjligheter tar slut. Det här låter väldigt sent förstås men det förekommer - och de fysiska riskerna med att få barn sent är du säkert väl insatt i redan.

Akupunktur har börjat få mycket gott rykte i fertilitetssammanhang och det kan inte skada att pröva. Hormoner är kanske lite mer vanskligt, särskilt som du fick barn såpass nyss. Men där har läkarkåren betydligt mer expertis än jag.

Din egen dåliga mage är svår att spåra i ditt horoskop eftersom det är en sådan mängd aspekter åt alla håll i det ... att den blev bra kan kanske ha haft att göra med din graviditet och i så fall är det i ditt fall sannolikt känslolivet och ditt undermedvetna som bidrar med spänningar som stör magen. Generellt är ris och rotfrukter bra; fett och sötsaker dåligt för din kroppstyp. Det kan kanske också vara klokt att granska ditt liv litegrann - har du för många krävande sociala kontakter som du antingen känner ansvar för eller inte kan vara dig själv med? Båda de sakerna kan bidra till inre oro och som en följd av det även magbesvär. Jag skulle säga att det är dina vänskapsrelationer och dina släktkontakter som du bör granska i första hand. Du har Månen och Saturnus i opposition, så om Saturnus (plikt, ansvar, långsiktighet, status ...) får för mycket att säga till om blir Månen lidande. Och just i ditt horoskop är det genom vänner och släktingar Saturnus märks mest.

Hanna hälsar och tacka för att du talade om att valpen kom tillbaka. När hon fick ditt mail satt hon för tredje gången och försökte spåra hunden, utan framgång (ibland går det bara inte) – så att du hörde av dig var en stor lättnad

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page