top of page
  • Skribentens bildTor

Kommer stressen att lätta?

Varför känner jag stress o oro så lätt? Duger liksom aldrig.

LiUdd


Vi är många fler som känner oro än som är bekväma att erkänna den - du är alls inte ensam med hur du mår.

Svar:

Att känna stress och oro är inte ovanligt. Det är snarare så att väldigt många gör det väldigt ofta – det är bara det att vi har för vana att dölja det på olika sätt. Det gör att de flesta av oss under perioder då vi verkligen känner oss extra nere och utsatta ofta också får en extra börda av att vi känner oss ensamma i vårt mående. På det kommer en också en känsla av ytterligare självförebråelser och självtvivel när vi också frågar oss hur det kommer sig att vi inte mår bättre och så räknar vi upp alla de saker som vi har som borde vara skäl för oss att må bra men som, när vi mår dåligt bara ökar känslan av motgångar och bekymmer.

På det har vi nu pandemin att oroa oss för – inte så mycket att den egentligen oroar de flesta av oss för vår egen skull utan att den bygger upp en enorm oro för alla de vi har runt oss. Våra äldre släktingar, våra vänner, våra föräldrar och alla som vi känner som vi upplever är i en riskgrupp. Med dem följer dessutom en stark känsla av att vi inte kan göra något för dem och det ökar också på den allmänna stressen och känslan av otillräcklighet.

Så låt oss börja så här i ditt fall: Du är både medkännande och driven – en kombination som bara de som är födda just när Fiskarna går över i Väduren har till fullo. Det gör att du har ett öga för både andras behov och en känsla för när det är bättre att låta dem ta sig i kragen själva.

Du har ett väldigt jämt humör vilket är bra men just i perioder av upplevd stress och motgång lite av ett hinder. För dig finns inga ”quick fixes” utan du behöver känna att du genuint tagit tag i ett problem och läst det innan du upplever att det ”betyder något”. För dig just nu innebär det att, även om det inte egentligen behövs, måste du känna att något ändrats innan du kan släppa den oro du har och gå vidare.

Att det i år känns extra tungt är för att Jupiter befinner sig i en exakt opposition med din natala Jupiterposition och det gör att du har en gnagande känsla av att något behöver ändras utan att riktigt veta vad eller hur det ska gå till. Oftast är detta en snabb process då man under några få månader tvekar medan man vrider och vänder på problemet men just i år ligger Jupiter stadigt i Stenbockens sista hälft i månader. Du kommer få det lite lättare under sommaren och sedan definitivt i och med att du fattar ett par avgörande livsvalsbeslut fram mot november-december.

I och med det kommer också din oro lätta eftersom du, som sagt, behöver känna att du åstadkommit något för att din upplevda oro ska släppa.

Sedan behöver du också komma till rätta med hur du tror att dina närmaste upplever er relation. Du bär med dig en känsla av skuld och tillkortakommande till någon som inte alls ser det på samma sätt.

Kan ni tala ihop er kommer mycket av den oro du känner över det minska snabbt.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page