top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Kommer det bli vi eller ska jag gå vidare?

FRÅGA TOR OCH HANNA

Jag har starka känslor för min arbetskamrat, jag tror hen känner samma, men vi är båda gift på varsitt håll med barn och allt. Finns det någon framtid för oss? Om inte, hur ska jag komma vidare? Om det finns en framtid, ska vi gå vidare? Detta upptar mycket av min energi. Hoppas det finns nåt litet svar.

Nyfiken Skorpion


Se om ni passar även utanför arbetslivet innan du tar det längre.

Svar: Det är lätt att se hur du ”klickar” med någon på ditt arbete för ditt sjätte hus (arbetets hus) är också det hus du har din Sol, Mars och Uranus (Uranus och Solen är dessutom i konjunktion).

Det gör att någon som får dig att känna dig sedd, stödd och som du dessutom har roligt med under arbetet lätt blir någon du litar på och känner stark för även i andra sammanhang.

Att ta steget att bryta upp från förhållanden, barn och familj för kärleken är ofta både komplicerat och dyrt (inte ekonomiskt i första hand utan känslomässigt) eftersom det ofta känns som man sviker någon eller något. Den känslan gör dessutom att man ofta lägger ett extremt stort tryck på det nya förhållandet eftersom man känner att om man misslyckas med det har man bränt en massa broar för ”ingenting”. Det extra trycket gör också att många såna förhållanden visserligen blir varaktiga men inte lever upp till de förväntningar man hade från början.

I ditt fall är det dock enkelt att se om det här är en kärlek värd att satsa på och det är att du behöver se hur du och hen fungerar tillsammans i andra miljöer och under andra omständigheter. Ditt kärleksliv hör nämligen mer ihop med din fritid och dina privata intressen än ditt arbetsliv om man ser det på sikt.

Se om ni kan dela ett intresse utanför arbetet, gärna ett som hen har. OM du känner samma sak för hen efter några veckors umgänge (helt vänskapligt naturligtvis) görandes något utanför arbetet så kommer det finnas mer för er att gå vidare med och fler naturliga bryggor att bygga en relation på.

Om det däremot visar sig att du nu ser sidor hos din tilltänkta som på jobbet attraherar men som på fritiden bara är jobbiga så har du också fått ditt svar.

Så testa relationen i andra miljöer och under andra omständigheter först innan du låter dina (och hens) känslor styra er i en riktning därifrån det inte finns någon återvändo.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page