top of page
  • Skribentens bildTor

Kan vi återskapa det vi haft?

Hej! Något har hänt mellan mig och personen jag tänker på, som jag inte kan få någon förklaring till. Vi har liksom tappat kontakten och jag har inte nått fram när jag försökt, känns det som. Lite sporadisk kontakt har funnits, men den relationen vi hade känns infekterad på något sätt. Kan ni se hur detta kommer utveckla sig? Kommer vi kunna lösa vad som än ligger under ytan eller har våra vägar separerat sig för gott? Tack på förhand!

Undrande


Använd era delade upplevelser som brygga - ni behöver återskapa snarare än bygga nytt.

Svar: Er relation är av den art som alltid finns vare sig den är bra eller dålig men det vet du redan.

För att ni ska lyckas bygga ihop er relation igen behöver ni ta fasta på det som en gång fanns och fungerade. Att ”bygga en helt ny” relation kommer inte fungera, särskilt inte eftersom ni glider åt olika håll. Det som förenar er om man bara ser till vilka ni är är inte tillräckligt starkt i sig själv men lägger man till det ni delar, både gott och ont, finns det en styrka att hämta hos den andre. En styrka som du förstår och uppskattar men som är jobbig att hitta eftersom allt som varit mindre bra och det som ni ser olika på hela tiden riskerar att hamna mellan er.

Det finns också en upplevelse av svek och skam som spelar in – något som den andre inte vill ska beröras och om det kommer upp gärna undviker och det är inte bra. Det behöver komma fram och den andre behöver känna sig förlåten och få detta ur världen. Men det finns stolthet och risken att du stötter bort den andre helt som gör det tungt för hen att ta den vägen.

Här fungerar det inte med att bara ”ge tid” ni behöver umgås och ni behöver tid tillsammans utan störningar. Att bli insnöade över en helg vore perfekt men i brist på det. Se till de dagar ni delar och till de ni kan dela (familjetillställningar mm) och bjud in.

Det finns en vilja hos er båda att bygga upp det ni hade men osäkerheten och fruktan att förlora är större än den upplevda vinsten att få det till vad det varit.

Kan du ta bort risken genom att uppenbart visa att det finns gränslöst med nya chanser kommer den andre våga öppna sig. Räkna dock med att det kommer ta flera gånger innan ni är på en plats där ni kan bygga upp det ni hade.

Min kortl säger att det krävs en delad sorg för att ny vänskap ska byggas men det vore bra om det blev den sista stenen ni behövde vända och inte den första så att ni kan vara varandras stöd om/när det händer.

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page