top of page
  • Skribentens bildTor

Kan min familjedröm bli sann?

Min partner sedan många år lämnade mig för ett antal veckor sedan precis innan jag skulle genomgå en behandling för att få barn. Jag tror att en anledning var att hans mamma var emot det, men jag vet inte eftersom jag inte fått veta vad som egentligen var skälet. Han vägrar prata. Jag är fortfarande i chock. Samtidigt hoppas jag fortfarande på ett mirakel. Jag vet att han fortfarande älskar mig, det har han sagt. Jag är helt förstörd av detta och känt mig helt förlamad. Min fråga är om det finns det något jag kan göra för att förändra den här situationen, Kan min dröm om att vara tillsammans med mannen jag älskar och ge honom ett barn bli verklighet på något sätt? Jag vågar inte ens prata med honom för att inte orsaka att han sluter sig ännu mer. Jag vet att han älskar mig, men jag tror att han har blivit rädd, eller känner sig tvingad att avstå mig pga. att hans mamma inte vill att vi ska vara tillsammans.

Vilsen


Din familjedröm är tyvärr inte hans

Svar: Det är inte hans mamma, hans mamma är om möjligt en ursäkt och ett bra skyll för att undvika att prata om det som verkligen betyder något.

Tänk så här – en man som står emot sin mammas åsikter i fem år kommer inte ändra sig bara sådär för att något hon specifikt inte gillar är på väg att hända. Svaret står snarare att finna i den stora förändring som ett barn skulle medföra.

Han känner sig på livets höjdpunkt just nu men som förälder är han närmast en pensionär när barnet tar studenten och han ser på dig bredvid sig i de tankarna och inser att du också kommer vara det.

Den bilden skrämmer honom och han upplever att ni skulle se desperata och löjliga ut när ni är i samma ålder som alla andras morfäder och farfäder. Dessutom trivs han med livet med dig som det ser ut. Ni två, lätt liv, inga ansvar eller bekymmer och ju närmare datumet för behandlingen ni kom desto jobbigare kändes det för honom att behöva ge upp sitt liv för en dröm som alltid i verkligheten varit mer din än hans.

Jodå – han höll med dig och drev kanske till och med på för behandlingen men det var när han trodde att du ”skulle ta ditt förnuft till fånga” och för att det var ett lätt sätt att få slut på gräl och diskussioner och få dig att ohämmat älska honom. ”Ja vi ska skaffa barn ihop jag ser fram emot det så mycket” är en mening som liksom får slut på alla diskussioner och skapar en väldigt trevlig stämning.

Den är ju inte lika trevlig nu men han hoppas att du ska komma till honom och säga att du älskar honom och vill vara med honom men att du har ändrat dig och inte vill ha barn längre.

Det här låter jättehårt och det finns ju en liten, liten chans att jag har fel (även om både ert relationshoroskop, där jag matchar er mot varandra, och korten säger samma sak) så du kan ju testa honom även om metoden kommer skära i dig som glas.


Hör av dig till honom och säg just det. Tacka honom för att han ”gett dig tid att tänka efter och fått dig att inse att det är honom du vill ha och att du insett att du inte kommer orka med att bli förälder”. Att säga det kommer kosta dig jättemycket, jag förstår det eftersom det är att förneka den längtan du bär och det du innerst inne vill men har jag rätt kommer det få honom att oja och ömka och vara ett jättestöd eftersom han ”fattar att det var ett tufft beslut”. Han kommer ”förstå” ditt val och säga saker som att han vill vara ett stöd och vara där för dig och rätt var det är så är ni ihop igen och allt är fantastiskt. I det läget säger du att du ändrat dig eftersom det är uppenbart att han vill ha barn – kom ihåg att säga det eftersom han kommer att ha ”offrat” den biten för att han vill vara med dig. Har jag rätt är det slut mellan er på en vecka efter det – max.


Har jag rätt är enda chansen att han blir pappa att han hittar en mycket yngre kvinna som kräver det eftersom han då gör matten och fattar att vill han ha henne så MÅSTE han gå med på det eftersom hon annars väljer en yngre man som vill bli pappa. Hon har ju tiden på sin sida och kan välja nån annan om han inte ”ställer upp” inom ett år eller två. Det är ofta det egentliga skälet till att vissa män som aldrig velat ha barn plötsligt ändrar sig när ”de hittar den sanna kärleken!” med någon som är 25 – 30 år yngre än dem. Ren relationsmatte såna män ”offrar sig” för att få behålla den kvinna de vill ha och han vill inte ha dig så mycket.


Dessutom så lurar han sig själv att tänka att han gör det ”för din skull” eftersom han tycker ett havandeskap skull vara jobbigt för dig och att bli förälder sent i livet ännu tuffare.


Jag vet att det här låter som om han är superond och inte alls den man du känner igen och nej han är inte ond men han är tyvärr rädd för förändring, självisk och lat på det sättet som män som hunnit bli vana med att deras liv är helt i deras egna händer blir.

DU undrar om det kan bli som du hoppas och önskar – nej det blir det inte. Du kan få honom igen, ganska lätt faktiskt, du behöver ”bara” ge upp det som är viktigast för dig för han kommer inte vilja att ni blir föräldrar ihop.

Går det att ändra – kanske – men det är troligast att han kommer skjuta barnbiten framåt i tiden tills det helt enkelt blir för sent och sedan – om relationen blir dålig – skylla på dig för att han ”inte fick bli förälder”.

Han är en man som gärna tar ansvar, gärna leder och gärna drar ett extra lass – bara det inte rör relationer för inget som gått fel i hans relationer tidigare har någonsin varit hans fel i hans ögon och så kommer det vara med er relation också.

Jag hoppas verkligen att mina kort och astrologin har fel för det här är verkligen inte någon rolig sak att säga MEN det ger dig en chans at gå vidare.

Det finns ett bra liv för dig.

Det finns en familj som vill ha dig.

Det finns kärlek, trygghet och ljus.

Men ska du hitta det behöver du gå vidare för stannar du där du står nu så kommer skuggorna långsamt bli längre och det tar tid innan du hittar rätt i livet igen.

Våga tro på dig själv och gå din väg nu – för din egen skull.

Jag är så ledsen för din skull.

48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


bottom of page