top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Kärleken har ingen checklista


Kärleken finns nära men kräver ett fritt sinne

När kommer jag att möta min kärlek?

/"Längtar"


Det kan ske ganska snart men det handlar mer om vem du är när du träffar kärleken än när du möter den rätta.

Du sitter fast i väldigt mycket i ditt liv och har inte bara klara förväntningar utan också en hel del krav på dig. Inte bara de du ställer på dig själv utan också såna som din omgivning har på dig och det håller dig tillbaka när det kommer till att hitta kärleken.

När du letar efter möjliga partners spelar din och kanske ännu mer din omgivnings, och då allra mest din egen familjs, förväntningar och tyckanden in väldigt mycket.

De har liksom en lista på vad den äkta kärleken inte ska vara och i och med det sorteras guldkornen bort innan de ens fått chansen att visa vad de går för och du fått en chans att låta känslorna växa.

Det gör att du lätt hamnar i förhållanden där du upplever, och troligen upplevt, att kärlek betyder ett evigt givande där du känner dig glad för det, inte sällan ganska lilla, du får tillbaka.

Den sanna kärleken är betydligt större än så och den finns där ute, den finns till och med ganska nära i både tid och rum.

Men för att hitta den behöver du göra upp med din bild av hur kärleken ska och får se ut.

Lägg bort det lämpliga, det förväntade och jämförandet och ge det vilda, oväntade och spontana en chans.

Det finns en risk att du kommer få kyssa en del grodor på vägen men du har en bra kompass och känns det inte rätt kommer det inte heller bli rätt längre fram samtidigt som stora känslor behöver tid att växa.

Det är lite som att tända en eld, den första lågan behöver tid och omvårdnad för att växa men ganska snart ser man om den kommer ta sig på egen hand eller inte. Märker du att du otvunget ser fram mot andra, tredje och fjärde träffen är det bara att ge sig hän och låta kärlekselden växa av sig själv. Känner du förbehåll – gå vidare.

Avslutningsvis återkopplar mina kort till det de redan sagt – var inte rädd för drastiska livsval nu under hösten och nästa år, den stora kärleken passar inte in i det liv du lever nu. Lev det liv du vill ha så kommer kärleken till dig även om det innebär att du behöver säga sanningar till dina nära, byta arbete, hoppa på en utbildning eller flytta. Förändringar för din egen skull öppnar för att 2020 blir ett stort år även för ditt hjärta.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page