top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Jag tappar tänderna i drömmen - vad betyder det?

Fråga Tor och Hanna: Jag har alltid haft enormt fantastiska och fantasifyllda drömmar. Jag började att skriva upp dom i en drömbok för ett halvår sedan. Detta borde jag gjort redan som barn. Det finns en dröm som jag åter kommer till och det är att jag tappar mina tänder. Oftast känner jag att en tand är lös och kan sedan dra ut den och gör sedan likadant med resten av tänderna, tills jag till min stora fasa står där utan en tand i munnen. I natt hände likadant, fast när jag hade plockat ut alla tänderna och lagt dom i en skål såg dom ut som popcorn. Min man älskar popcorn och jag räckte fram skålen och fråga honom om han ville ha. När han var på väg att ta ryckte jag undan skålen och sa, nej jag bara skoja, det där är mina tänder. Varför tappar jag alltid mina tänder i mina drömmar?

"Fantasifull Stenbock."


Att tappa tänderna tyder på nära förestående förändring.

Svar: Att skriva ner sina drömmar i en drömbok är en bra idé men man behöver komma ihåg att det man skriver ner redan i sig är en bearbetad process och att man behöver vara både snabb och rättvis så att man skriver ner det man upplevde under drömmen och inte de tolkningar ens medvetande gör redan under skrivprocessen.

EN nästan bättre idé är att spela in drömmarna direkt när man vaknar. Filtret mellan minne och mun är kortare än mellan minne och penna. När man redan har spelat in dem är det lättare att skriva ner dem och då blir det också en process då man har en möjlighet att reflektera över det man minns av sin dröm.

Lycka till – det finns mycket kunskap att hämta ur sina drömmar.

Att tappa tänder är en vanlig och klassisk dröm. Det betyder att stora förändringar är nära förestående. (Det kommer sig av den koppling du gjorde till vad som hände när du tappade dina mjölktänder. I och med det började alla behandla dig lite vuxnare och världen växte.) I ditt fall så visar du det du har i sinnet för din man men vägar inte fullfölja. Det beror på att du antingen ser honom som ett hinder men troligare att du är orolig för de effekter som dina innersta idéer skulle ha på ert förhållande. Drömmer råder dig till att våga sätta de idéer och tankar du har i mer konkret form och ta upp det med din partner. Det finns ett viktigt steg som du kan ta och embryot till det finns redan inom dig - Våga för det kommer att löna sig.

1 148 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page