top of page
  • Skribentens bildHanna Tolander

Jag sover hur mycket som helst


Jag har ett problem, jag kan sova hur mycket som helst. Får jag och kan jag så kan sova långt in på dan. Så jag skulle villa veta om du kan se eller vet vad det beror på och om jag kan göra något åt det? Jag vill kunna vakna i tid på morgon och vara pigg. Tacksam för råd och hjälp.

"Tröttis"


Svar: Först måste du utesluta att det rör sig om ett hälsoproblem. Om du alltid är trött när du vaknar, oavsett om du har sovit kort, långt eller lagom, då är det absolut dags att prata om saken med en läkare. Det finns många olika hälsoproblem som kan få den här effekten. En del är komplicerade, andra är lätta att åtgärda.


Med detta sagt, så finns det en del knep som du också kan prova. Du kan börja ta D-vitamin regelbundet, om du inte gör det redan. Och se till att en fjärdedel (eller mer) av din mat är färgglad. Skaffa ett par glasögon med orange ton (finns billiga skyddsglasögon som fungerar utmärkt, titta på till exempel Bauhaus eller Cdon) och ha dem på dig i minst en halvtimme innan du går och lägger dig.

Allt det här kan hjälpa, eller i varje fall hjälpa lite.

Man kan också använda Feng Shui för att förbättra sömnen. Det är mer Tors område än mitt - jag ska fråga honom om han kan komma med några tips.


Mina tarotkort säger att den grundläggande orsaken sannolikt är stress. Korten säger att du är oroad över saker som egentligen inte är något att oroa sig för - förmodligen materiella och praktiska saker snarare än känslorelaterade - och att det här är ett intränat beteende hos dig, inte ett som är naturligt för din personlighet. Du kan till exempel ha "ärvt" det av någon av dina föräldrar. Problemet med att oroa sig för saker som egentligen inte utgör en fara, är att det skapar enorm stress eftersom det flyttar tröskeln för vad som är möjligt att hantera. För att ta ett exempel - om man blir riktigt orolig av att få en vanlig förkylning, så kommer alla andra sjukdomar att kännas som en ren katastrof.

Stress är ett mycket vanligt skäl till ohälsa och det är också ett mycket vanligt skäl till störd sömnrytm. Dessutom kostar stress massor av energi, man blir helt enkelt utmattad av att konstant vara "på tårna".

Om tarotkorten har rätt i sitt antagande så bör detta vara något som en terapeut kan hjälpa dig att åtgärda. Det finns också utmärkta stresshanteringsverktyg på nätet, men jag rekommenderar alltid att man börjar med att prata med en terapeut eftersom en sådan kan ge bra tips på hur man ska fortsätta framåt på bästa sätt.21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer


bottom of page