top of page
  • Skribentens bildTor

Jag närmar mig 50 men drömmer att jag är med barn

Hej. I natt drömde jag att jag var gravid. När jag kom på det var jag i vecka 11+ 4. Jag var i lokaler på sjukhuset när jag kom på att jag var gravid. Råkade få syn på en typ avslappnings, förberedelse utbildning för gravida som jag smygtittade på. I verkligheten så är jag ju snart 48 år och har vuxna barn och en tonåring.

Gullan

Graviditetsdrömmar handlar alltid om stora livshändelser - i ditt fall bytet av livsfas.

Svar: Graviddrömmar är inte särskilt ovanliga faktiskt och de får man oftast när man är på väg från en livsfas till nästa. Och med man menar jag här kvinnor och då nästan undantagslöst, men inte endast, kvinnor som fött barn.

Havandeskapet är en mycket stark drömsymbol eftersom den markerar övergången mellan livet som ung (utan ansvar för andra) och livet som vuxen (med en annan fysik och andra ansvar).

I ett tidigare svar idag talade jag om Saturnus och nu ska vi prata om Jupiter.

Fört du är precis in i din nästa livsfas – den som varar mellan 48 och 60 års ålder och inleds när den transita Jupiter passerar över din födelse Jupiterposition (natala) för 4:e gången.

Den livsfasen är den då du ska få utdelning av allt du lärt dig under ditt liv som barn, ung, ung vuxen och full lärd vuxen. Du har nått mästaråldern – den som förr i tiden samstämde med att man var mästare i sitt yrke, allkunnig och vis. Redo att lära ut till andra och njuta frukterna av ett liv av lärdom.

Det här är en viktig transession eftersom den ofta också medför förändringar i familjebilden. Det är nu de sista barnen vanligen flyttar ut, det är nu det på allvar finns tid för den där drömmen man när, firman man vill starta, sommarstugan man vill skaffa.

Det här är menat att vara den tid man glänser i sitt arbete och planerar inför fortsättningen och i ditt fall säger din dröm att det är dags att börja förbereda dig inför bytet. 11+ 4 bör innebära att du bör vara redo att ta dig an ditt nya liv lagom till våren. (Min gissning är att det stämmer överens ungefär med din födelsedag (eller snarare när din Jupiter når den plats där den stod när du föddes) och det skulle inte förvåna om det är ungefär när din tonåring antingen blir färdig att börja gymnasiet eller tar examen från detsamma. Alltså när det är dag för dig att sträcka på dig och välja din egen framtid efter eget huvud.

En mycket stark och väldigt positiv dröm då de flesta går in i sin mästarfas oförberedda. Så se det som att ditt undermedvetna är taggat och färdigt att göra något nytt och spännande med livet.

34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page