top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Jag drömmer om mig och mitt ex i ett badkar

Ge dig tid och smält förhållandet. Sen är det dags att gå vidare ditt livsäventyr slutar inte utan detta är en ny början.

FRÅGA TOR OCH HANNA: Hej. Jag har en fråga om en dröm jag hade nu på morgonen. Jag drömde att jag om min sambo (som flyttat ifrån mig) satt i ett badkar. Han talade om för mig att det ALDRIG kommer bli vi igen. Han sa att han varit på badhuset häromdagen för att spana in lite "nytt". Jag frågade han om vår hund, om han ville ha henne eller träffa henne fortfarande men han sa nej. Vad betyder den här drömmen?

ErikA


Svar: Drömmen handlar om vad du gör och känner inte om vad han eventuellt gör nu eller framöver. Det finns dessutom väldigt mycket information i den här drömmen och de adresserar mer eller mindre alla den ilska, frustration och känslor som finns kvar i dig som du inte fått ut eller hanterat ännu.

Först – att det sker i badkaret är ett sätt för ditt undermedvetna att likställa er och till och med göra honom mindre än han kanske är. Det är ett sätt för ditt undermedvetna att skapa ett fokus på vad du känner och på det som är viktigt.

I ett badkar är ni båda på samma situation, lika avklädda, lika sårbara och dessutom är badrummet ofta en plats där killars självbild (särskilt tillsammans med tjejer) är mindre dominant. Dessutom är badrum en plats där tjejer ofta har en rätt negativ syn på killar (välförtjänt), det förstärker ytterligare din roll i drömmen så att ditt undermedvetna kan ta upp det du behöver drömma om utan att hamna i en situation där du vaknar och känner att du behöver just HONOM.

Att drömmen sker i ett badkar säger också att du saknar den fysiska närheten som förhållandet gav dig. Att din själ och din kropp vill vara nära någon och ha beröring både fysiskt och själsligt. (Mer om det lite senare)

Att han talar om för dig i drömmen att det ALDRIG kan bli ni är återigen ditt undermedvetna som försöker få dig att gå vidare. Att acceptera att han, oavsett vad du känner för honom, inte är en del av din framtid. Det förstärks av att han inte heller vill ha något med er hund att göra.

Återigen – detta handlar inte om vad han vill i verkligheten utan om vad du vill och behöver.

Att han säger nej till hunden handlar också om att han inte bara säger nej till det ni har utan också, och kanske framför allt, att han säger nej till den framtid ni kunde ha fått. Hundar är ofta en bild av åtaganden, trofasthet och ansvar. Det drömmen säger här är att han inte bara inte vill ha det ni har nu – han delar definitivt inte din bild av vad ni skulle kunna bli framöver heller (delade drömmar, familj, växa tillsammans mm).

Att han spanar på nya i drömmen och dessutom går på just badhuset och spanar handlar om två olika saker.

Att han spanar är ditt undermedvetnas sätt att ifrågasätta hur mycket han egentligen såg dig och vad de egentliga skälen att han lämnade dig var. Den delen ger inte tydliga svar men det säger att du någonstans ifrågasätter om du var ”tillräcklig” för honom.

Den andra biten att han spanar på just ett badhus är mer ifrågasättande – där påstår ditt undermedvetna (rätt eller fel) att han mer är intresserad av utsidan och sin tillfredsställelse än av delande och gemensam kärlek. (På ett badhus är ju alla avskalade och utsidan är liksom det enda som märks).

Sätter jag ihop de här delarna kommer det ner till följande:

Du saknar honom och känner dig övergiven, sviken och bortvald.

Samtidigt visar ditt undermedvetna lite försiktigt (det kommer komma tydligare drömmar där du är betydligt mer arg på honom längre fram) på sidor hon honom som du gott kan leva utan.

Att han i drömmen så tydligt säger att det är totalt över säger mig att du just nu är i inledningen av processen att gå vidare. Att du (eller i alla fall ditt undermedvetna) leker med idén att det faktiskt är över på riktigt. Att han inte ens vill se hunden är ett ännu tydligare tecken på det. Du behöver (och kommer) acceptera att du måste gå vidare men det kommer ta lite tid.

SÅ det här är en helt naturlig dröm som är en del i den sorgeprocess som ett uppbrott på någon annans initiativ alltid för med sig.

Just nu är det saknad som hanteras med tiden kommer det komma andra aspekter. Din dröm säger också att du kommer att komma igenom detta och att du är på väg framåt. På sätt och vis är det här en inledning på det avslut du behöver.


Viktigt att avsluta med – drömmen betyder INTE att han verkligen gått vidare utan att du börjar förstå och acceptera att det är så.

Det kan mycket väl hända at han ändrar sig och ”vill försöka igen”.

I det läget hoppas jag att du förstår att det finns betydligt mycket bättre val för dig att göra. Det han har rivit ner kan inte bara byggas upp och att du nu drömmer så här tydligt om at inleda ett avslut säger också att det ni hade inte kommer gå att bygga om. Det är möjligt att det går att bygga nytt med honom men då måste ni båda vara andra människor än ni är nu.

Ska det bli ni igen och det ska fungera behöver åtminstone han växa och för det behöver han åtminstone ett par tre år på sig.

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page