top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Jag drömmer om min döda katt

Fråga Tor och Hanna: Är så glad att ni finns!! Drömmer om saker som återkommer hela tiden och kom då på att jag kan ju faktiskt fråga er om detta! Det började med att jag för ett tag sedan drömde om en katt som jag hade i många år. Hon tyckte om att ligga under täcket utefter kroppen sas. Det jag drömde var så verkligt att jag vaknade med ett ryck....Jag hörde hennes jamande och kände den oerhört mjuka pälsen hon hade och hur hon hoppade upp i sängen till mig. Efter detta har jag drömt, lite då och då, om katter. Mest om kattungar - mjuka, ulliga gulliga. Just det här att katter har dykt upp i drömmarna. Min goa katt har dykt upp någon gång igen i en dröm. Katten avlivades utan min vetskap. Jag hade fått barn och var tvungen att bo hemma en tid och hade då katten hos mina föräldrar. Sedan fick jag lägenhet och min dotter var åtta månader och föräldrarna sa att katten får stanna hos dem i huset. Ett par år senare flyttar mina föräldrar och pappa vill inte ha med katterna (min och deras egen (mammas...)) Jag tänkte på kattens bästa och ville inte stänga in henne i min lilla lägenhet när hon varit ute hela sitt liv. Försökte hitta någon som tog hand om henne. Till slut tänkte jag att hon får väl bo hos mig då, men då hade min pappa beslutat sig för "katternas bästa" och kört dem till veterinären där de fick varsin spruta. Kvällen innan hade jag varit och hälsat på min katt och hon blev alldeles till sig och när jag åkte därifrån såg jag hur hon tittade på mig och jag grät......Nåväl, jag undrar i alla fall över dessa olika katter i mina drömmar."Nyfiken Vädur"Svar: Dina drömmar är väldigt svårtolkade då de egentligen är flera stycken som har olika innebörder. Den där din katt kommer och lägger sig nära är delvis ett minne och delvis ett sätt att bearbeta förlusten. Att det sedan finna andra drömmar som också innehåller katter som inte fyller dig med skuld visar att du innerst inne vet att skulden för deras borttagande inte på minsta sätt är din. Att de togs bort i samband med en flytt är mer ett svepskäl än något annat. Lek med tanken att skaffa en ny katt. Du har ett behov av den lekfullhet och självständighet som finns i katter i ditt vanliga liv och det är det, om något, som dina andra kattdrömmar visar på

157 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page