top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Jag drömmer om att flytta

Fråga Tor och Hanna: En period i mitt liv drömde jag i princip varje natt att jag letade efter någonstans att bo. Jag tillbringade i flera år nätterna med att titta på lägenheter, hus på landet, hus vid havet, skyskrapor i New York, gamla lägenheter, nya - you name it.... Jag var också ofta på väg någonstans. Med tåg eller bil. Nu har det i princip slutat och jag drömmer om annat för det mesta. Det kan väl hända att jag "byter boplats" någon gång men inte i närheten så ofta som tidigare. Vad betyder detta, att man letar hus?? Så intensivt?? Jag har varit ensam (utan manligt sällskap) jättelänge? Vad är förutsättningarna för mig att hitta någon? "Maggan"Svar: Att leta efter bostad tyder på att du söker en ny tillhörighet eller en större förändring i ditt liv. Hem är också förknippat med trygghet och att skapa rötter. Troligen är det delvis en manifestation av den ensamhet du nämner nedan. Resandet tyder på samma sak men valet av färdmedel säger att du upplevde att du inte kunde påverka särskilt mycket själv. (Tåg går på räls och jag tror att du åkte på landsvägar och inte i stadsmiljö när du åkte bil.) Att drömmarna slutat betyder inte att behovet gått över med det betyder troligen att du bestämt dig för att genomföra en förändring (medvetet eller undermedvetet) vilket är bra och troligen nödvändigt. Vad gäller kärleken så kommer du att hitta det du söker men det kommer att kräva aktivt arbete från din sida. Bredda din umgängeskrets, res någonstans och undvik att ha förutfattade meningar om andra. Det kommer ta lite tid men han finns där, definitivt.

67 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page