top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Jag drömmer om att anhöriga dör - vad kommer hända?

Fråga Tor och Hanna:

Jag har för några dagar sedan vaknat upp storgråtandes för att i min dröm har min mamma gått bort, jag sörjer hysteriskt i drömmen och det följer mig även när jag som sagt vaknat.

I natt drömmer jag att jag får reda på att min mammas sambo går bort av en utdragen sjukdom, att min vän hittar honom och ringer mig först och jag vågar inte berätta något för min mamma. Även där blir jag helt förstörd och gråter hejdlöst.

Till saken kanske hör att vi är en grupp som åkt bort och mammas sambo har stannat hemma i deras hus.

säg att det inte betyder att något hemskt är på gång att hända.


Drömmar om förluster och dödsfall pratar alltid om förändring men sällan om döden

Svar: Nej och ja. Ingen är på väg att dö men en konflikt är på väg att komma upp till ytan. Du tror att din mamma ska få reda på något som du vet (eller misstänker) och att det ska leda till skamkänslor och sorg. Din hjärna väljer att ta i lite så att du ska klara det som verkligen händer bra. Som att en hemlighet kommer ut - visst blir det jobbigt - men din hjärna är redan inställd på att tackla dödsfall så då känns det som kommer mycket lättare i ren jämförelse.

314 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page