top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Jag drömde om en bil av cement

Fråga Tor och Hanna:

I går natt drömde jag en dröm som jag skulle vilja få hjälp med att tolka!

Min man och jag ska köpa en bil! Jag ser en jättefin, säkerligen dyr som jag vill ha. Min man säger dock att en sådan kan vi få senare. Den vi nu ska ta är en byggsats i trä som man häller cement i. Jag blir inte särskilt glad över detta då jag helst vill ha den andra. Snälla hjälp mig att tolka min dröm! Det är mycket viktigt för mig. Tacksam för en mycket bra hemsida!

Vågenkvinnan!


Bilen pratar om kommunikationssvårigheter mellan er.

Svar: Tack för berömmet, vi gör vårt bästa för att alla besökare ska trivas.

Din dröm är väldigt rak och tydlig. Du upplever att din man inte lyssnar på dig och att han dessutom inte vill prova nya saker. Han vill att allt ska vara som det är även om det är omständligt och inte leder dit ni vill. Ni har ganska djupgående problem om man ska tolka din upplevelse av honom. Det finns en antydan att du dessutom tycker att han är snål, men eftersom drömmar ofta vänder betydelser så är det troligare att han är känslomässigt snål än rent ekonomiskt.

Man kan se din dröm lite från två håll. Å ena sidan är han en trygg och stabil individ som inte har några obehagliga överraskningar i beredskap åt dig. Han är den han är och du vet var du har honom. Å andra sidan så finns det en risk att cementen kväver dig. Att det inte finns utrymme för dig och dina behov då han inte ser att det är tvunget att byta hjulspår ganska snart. Din dröm lämnar dock utrymme för förändringar, du kan få honom att förstå din vilja om du bryter mönstret. I drömmen verkar det som om du bara accepterar hans beslut. I drömmen kunde du ha köpt den bil du ville utan att bry dig om honom, hans gjutform kunde ha brustit - eller något av hundra andra alternativ som inte heller hände. Det får mig att tro att du låter hans vilja styra för mycket även utanför dina drömmar. Det måste du ändra på annars kommer du att bli mer och mer trängd och se färre och färre utvägar. Se till att han förstår att din vilja också räknas.

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Yorumlar


bottom of page