top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Jag blir jagad och hotad i drömmen.

Jag har drömt det här: Jag är i min mors ladugård och blir utjagad av en stor tjur med väldiga horn. Han stångar efter mig och jag blir tvungen att klättra upp för en stege på väggen för att fly. Tjuren kommer efter mig och stångar hela tiden mot mig, jag är jätte rädd!! Helt plötsligt är tjuren min pojkvän och han är jättearg på mig.

Nu befinner jag mig i en stor byggnad, en skola eller en kontorsbyggnad med många våningar: Där springer jag in och försöker att gömma mig för min kille, det är jätteviktigt att han inte får tag på mig för då gör han mig illa igen, tänker jag. Jag frågar personalen där inne om det finns någon brandutgång, Jag blir visad av en kvinna till en spiraltrappa och jag springer nedåt i den. Jag kommer ut på marken och då är det plötsligt som om jag varit ute på krogen, jag möter några kompisar och vi gör följe hemåt.

Hela tiden tänker jag att jag inte vågar gå hem pga att jag inte törs träffa min pojkvän, men jag har inget val så jag går hem. När jag kommer hem går jag och lägger mig, och när jag vaknar så står han där med näven knuten och ser ut att vilja slå mig., men när jag kliver upp så han lugnar ner sig. Jag ligger ner igen och börjar prata, kanske i sömnen, och jag pratar som om jag vore full.

Det är många människor i lägenheten då och de börjar skratta åt mig! Jag blir arg och ledsen och känner mig lurad på något sätt, och jag säger åt min kille att om jag får höra något om detta på stan då jävlar, sedan säger jag också att då tänker jag berätta att du har gjort illa mig, slagit mig m.m. Han blir då arg..........sedan vaknar jag.

Vad är detta !? Vore väldigt tacksam för ett svar !!

"Mallan"


Photo by SHTTEFAN on Unsplash
Drömmar där man är jagad och rädd handlar nästan alltid om en livssituation i behov av förändring

Svar: Inledningsvis. Jag kommer tolka drömmen som om det vore en vanlig dröm och att symbolerna i drömmen ”bara” är symboler. MEN sättet du beskriver de delar som handlar om hot och våld på gör mig orolig. OM din pojkvän slår eller hotar dig i verkligheten MÅSTE du göra något åt det nu på en gång!!!

Att bryta med någon som behandlar en illa är svårt och ofta hamnar man i en konstig spiral där man intalar sig att det kommer bli bättre men det blir det aldrig utan stöd eller yttre hjälp. Det kan också vara så att det rent praktiskt är svårt att lämna någon. I båda de fallen finns det jättebra råd och stöd att få och dessutom kommer du känna att du inte står ensam.

Vänd dig till kvinnojouren som finns närmast dig. Du hittar kontaktuppgifter på https://www.roks.se/ eller ring kvinnofridslinjen på 020-505050 eller via deras hemsida https://kvinnofridslinjen.se/.


Nu till drömmen som jag, som sagt, tolkar som om allt i den är symboliskt:

Du är otrygg eller osäker i din livssituation. Vanligen när en dröm byter miljö så skiftar temat i drömmen, kanske inte mycket men markant. I ditt fall så verkar det som om temat inte bara är detsamma utan också förstärks. Det är inte helt bra eftersom det starkt tyder på att det är en sak i din tillvaro som hela tiden är i centrum och skapar problem. Att allt som du vill och gör hela tiden avgörs av samma sak. Det ligger nära till hand att tro att det är din pojkvän som är problemet men det behöver inte vara fallet. Du är dock i en situation där du är beroende av reaktioner och godkännande från en specifik person för att ditt liv ska fungera. Dock söker du utvägar genom hela drömmen och det är bra, ilskan som du visar i drömmen slut tyder också på att du har en stark inre kraft som gör att du inte köper vad som helst. Din dröm är en rådgivande dröm som talar om att det är dags att bryta eller förändra dåliga relationer. Det kan vara din pojkvän som det gäller men det kan lika gärna vara en chef eller en förälder som är orsaken till din obalans och dina bekymmer. Ta ett bra grepp om ditt liv och sätt dig själv i centrum. Då ser du om något måste åka ut eller om det räcker med en utklarande förändring. Under alla omständigheter är det dags för något att hända.

65 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page