top of page
  • Skribentens bildTor

Jag behöver mer! Går det?

För snart ett år sedan träffade jag en man online. Vi talades vid via mail och mess under några månader. Vid den här tiden mådde jag otroligt dåligt psykiskt. Jag blev på våren lämnad av min kille som jag hållit ihop med under många år. Även om jag visste att det var det bästa innerst inne var det ändå en lång väg till den insikten. Hur som helst kom den här nätrelationen att betyda en hel del. Det var skönt att tala med honom, han var så klok, äldre än jag (visste jag inte då). Till sist bestämde vi oss för att ses. Det uppstod ett slags tycke nästan på en gång, men jag hade också ett stort tvivel på att jag gjorde rätt som inledde en kärleksrelation med honom. Dels därför att jag någonstans visste att det var dumt därför att jag var i obalans mentalt, dels därför att jag nästan genast insåg att det fanns saker oss emellan som jag inte trodde skulle kunna fungera i längden. Men ändå har jag mycket varma känslor för honom. Nu är det så här. Jag tror att han är mycket kär i mig. Jag tror att han vill fortsätta leva med mig som vi gör idag dvs. att vi ses på helger, talas vid i telefonen varje dag, och ses ev en kväll i veckan. Jag skriver tror jag, därför att vi aldrig berör "oss" i något slags samtal. Han är så himla rädd för att prata "live". Det var det första jag reagerade starkt emot när vi äntligen sågs. Han kan verkligen skriva och uttrycka sig. Men när man sitter öga mot öga blir allt så ofantligt pinsamt, vilket gör mig helt stum också. Att prata är så himla viktigt, kanske kan jag till och med prata för mycket ibland. Det här med kommunikationen och att han är rätt mycket år äldre än mig är de största problemen för mig för att kunna se oss i ett längre perspektiv. Därefter kommer mitt tvivel över att han ser mig i sitt liv om många år (tror jag) när mina barn flyttat hemifrån. Vilket betyder att jag ska leva som jag gör nu i kanske tio år till. Det ser jag inte som något positivt. Jag är egentligen mycket mogen för en seriös relation med en man som vill satsa på mig och även då acceptera att jag har barn. Snälla vad säger stjärnorna eller tarotkorten om oss? "Lilla Ree"


Att hela tiden ha en resa mellan er kommer inte fungera över tid

Svar: Det som du upplever nu är ett av de stora problemen med att träffas via internet. I stället för att det är ens Ascendent eller Sol som talar för ens utstrålning så är det Merkurius, den snabba kommunikationen, som sätter tonen. Och era Merkuriuspositioner matchar väldigt bra. Du har Merkurius i Stenbocken och vill ha rak, gedigen kommunikation som leder någonstans. Att prata med någon utan att det leder till åtminstone någon form av utveckling är bara jobbigt för dig. Han har Merkurius i Fiskarna och tycker om att formulera sig väl. Att varje ord, särskilt i skrift, skall vara väl valt och bära sin egen betydelse. Fiskar rättar, i allmänhet, ofta sina brev och tar god tid på sig. Allt det faller din Merkurius i smaken. Tyvärr är det inte Merkurius som styr när ni träffas, det är Solen. Du har Solen i Skytten och är utåtriktad, visionär och redo att ta livet rakt på sak. Han har Solen i Fiskarna och genast ser allt det som var vältaligt och genomtänkt väldigt långsamt och veligt ut. Ur ditt perspektiv måste det se ut som om han aldrig kan fatta ett beslut, och när han gör det lever han efter det men meddelar bara sparsamt vad beslutet var. Det blir en gissningslek av en sort som du avskyr. Det är synd, du och han har många positiva beröringspunkter. Ni har potential till ett fint kärleksliv och kan vara väldigt konstruktiva tillsammans när det rör yttre ting eller åsikter som ni delar. Vill du leva med honom så kommer det att innebära att du får stå ut med att inte dela intressen och inte heller ha någon gemenskap i er personlighet och era grundläggande sätt att vara. Det kommer alltså att innebära kompromisser och uppoffringar, i princip bara från din sida, om det här ska fungera. Den stora chansen att leva med honom och få det annorlunda, bättre, är att du ställer honom mot väggen och förklarar dina funderingar. Han vill av olika skäl att det här ska fungera och kan inledningsvis ändra på sig för att få behålla dig. Då kan du få en bättre start på ert förhållande och öka chanserna att det håller. Dock bör påpekas att du har helt rätt i att han helst vill ha en "vuxen" relation, långt ifrån egna barn och bekymmer. Men, som sagt, för dig kan han ändra sig. Du måste föra en dialog om det här med honom, eller stå ut med att det fortsätter som det gör nu.

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page