top of page

Hur väljer man sin tarot?


Jag skulle vilja börja med tarot men hur vet man vilken man ska ha? Ska jag vänta tills jag får syn på en som känns perfekt?

"C H"


Svar: Traditionellt ska man få sin tarotlek, inte skaffa den själv. Det är inget jag alltid håller på för egen del, det händer att jag faller pladask för en tarot och införskaffar den själv. Men när det gäller den första tarotleken så lönar det sig nog att vara lite traditionell tror jag. Särskilt om du inte kan bestämma dig (när jag fick min första så visste jag vilken jag ville ha - en Sacred Rose - och bad min pappa köpa den). Mitt råd är alltså att du ber någon annan köpa en tarot åt dig.


Som allmänt råd är det mycket lättare att lära sig läsa taroten om man väljer en med bilder som föreställer något även på minor arcana-korten (mynten, svärden, bägarna och stavarna). Vissa tarotlekar har inte det och det tar längre tid att komma ihåg vad tre bägare betyder om man bara ser tre bägare och inte tre dansande unga damer.


Sedan finns det förstås taroter med alla möjliga teman. Vissa håller sig till de traditionella korten, andra gör det inte - det finns lekar där korten heter annorlunda eller inte är 78 stycken. Vill man lära sig taroten för att så småningom skaffa flera lekar så fungerar det förstås bäst med en någotsånär traditionell och "vanlig" första tarot. Jag tror att den allra vanligaste nybörjarleken är Rider-Waite och varianter på den. Själv tycker jag att den är ganska trist, i alla fall originalet, men det är förstås en smakfråga.


21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page